Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Berliinissä voi liikuskella homssuisena

Matka
 
Karl-Marx-Allee on pitkä katu.
Karl-Marx-Allee on pitkä katu.

Mikä? Berliini

Montako kertaa käyty? Ainakin kymmenen

Miten? Lentäen Helsingistä

 
Kuortanelainen Kati Ala-Rasula:
"Berliini on ensimmäinen ulkomaankohde, jonne olen matkustanut yksin. Kun menin sinne kesällä 2007, kaupunki tuntui heti omalta. Yhtä kotoisaa tunnetta ei ole tullut muualla.

Berliinin ilmapiirissä on jotain jännää. Kadulle saattaa yhtäkkiä ilmestyä näyttely. Parasta on rentous. Berliinissä voi olla oma itsensä. Yleensä kun menee kaupungille, on pakko katsoa peiliin, koska ei kehtaa homssuisena lähteä. Mutta Berliinissä kukaan ei välitä.

Koska olen maalta kotoisin, minulle on tärkeää, ettei kaupunki tunnu ahtaalta. Berliinissä on paljon vihreää, eikä puiston keskellä aina edes kuulu liikenteen melu.

Olen kiinnostunut historiasta. Berliinissä se tulee esiin joka nurkan takaa.

Palaan aina Karl-Marx-Alleelle. Se on aivan järjettömän pitkä katu. Tykkään sen massiivisuudesta. Siellä tuntuu kuin olisi DDR:ssä. Pidän muutenkin Itä-Berliinistä. Länsi-Berliini muistuttaa enemmän mitä tahansa eurooppalaista suurkaupunkia.

Karl-Marx-Alleen lisäksi Berliinissä kannattaa seurata, missä muuri on kulkenut. Sen varrella ovat monet päänähtävyydetkin. Joen varrella voi nähdä punkkareita teltoissaan. Mauerparkissa on mukava hengailla.

Ruokapaikoista suosikkini on Prater Garten Prenzlauer Bergissä. Se on kaupungin vanhin olutpuutarha. Siellä on kiva istuskella kesäisin, ja sieltä saa herkullista saksalaista ruokaa.

Kati Ala-Rasula
Kati Ala-Rasula
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!