Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten löydän halvat lennot? Ammattilainen vinkkaa

Matka
 
Reijo Hietanen
Tampere-Pirkkala lentoaseman ykkosterminaali.
Tampere-Pirkkala lentoaseman ykkosterminaali. Kuva: Reijo Hietanen

Lentohintaindeksiä julkaisevan matkahakukone Travelmarket.fin maajohtaja Mikko Vartiainen kertoo, miten hän sen tekee.

 

 

1. Varaa liput ajoissa

"Reittilentojen hinnat kallistuvat, kun matkapäivä lähestyy. Tämä perustuu varaustilanteeseen: kun koneet täyttyvät, lentolippujen hinnat nousevat. Kun liput ostaa useita kuukausia ennen matkaa, ne saa todennäköisesti halvemmalla."

"Liian ajoissa ei silti kannata olla. Jos matkaan on yli puoli vuotta aikaa, hinnat voivat olla jopa kalliimpia, koska kaikki lentoyhtiöt eivät ole vielä julkaisseet omia lentojaan ja osa tarjonnasta puuttuu."

2. Matkusta eri aikaan kuin muut

"Toinen pääsääntö on matkustaa, jos vain voi, sesongin ulkopuolella. Tyypillisesti lennot ovat halvempia koulujen kesälomakauden jälkeen elokuun kahtena viimeisenä viikkona. Toinen edullinen aika on joulukuun toinen ja kolmas viikko eli juuri ennen joululomia."

3. Vältä sunnuntaita

"Kaikki haluavat käyttää lomapäivänsä mahdollisimman tehokkaasti ja tulla takaisin kotiin sunnuntaina ja mielellään vielä illalla, jotta maanantaiksi ehtii töihin. Sunnuntain lennot ovat siksi usein kalliimpia. Paluu kannattaa siirtää vaikka maanantaille tai tiistaille. Silloin säästää usein merkittäviä summia. Useimmiten halvimmat matkapäivät osuvat tiistaille."

4. Katso mitä lippu sisältää

"Kun lentoja mainostetaan, hintoihin pitää sisältyä viranomaismaksut ja verot. Tästä ei ole ollut huolta enää moneen vuoteen. Uutena ilmiönä on tullut se, että halpalentoyhtiöiden hinnat eivät sisällä matkatavaroita. Niistä voi tulla useiden kymppien tai jopa satojen eurojen lisämaksut. Esimerkiksi Finnairin lento voi olla halvempi, jos on laukkuja mukana. Kun lentoja vertailee, kannattaa tarkistaa, mitä hinnat sisältävät."

5. Vertaa eri myyjien hintoja

"Halpoja lentolippuja etsiessä kannattaa käyttää apuna riippumatonta hintavertailusivustoa. Hakukoneet tekevät hintavertailun ja pakottavat lentoyhtiöt ja muut lentolippujen myyjät, kuten nettimatkatoimistot, tinkimään omista katteistaan ja välityspalkkioistaan. Hakukoneet eivät myy lippuja, vaan ne kertovat, mistä liput saa halvimmalla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!