Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Automatkalla ei aina ole pakko pysähtyä ABC:llä

Matka
 

1. Takkatupa, Pihtipudas

Pihtipudas tunnetaan mummostaan, mutta autoilijat tuntevat paikan Takkatuvasta. Se on Autoliiton koulutuspäällikön Teppo Vesalaisen vakiotaukopaikka jokaisella Lapin-reissulla.

Suurin piirtein Jyväskylän ja Oulun puolimatkassa sijaitseva krouvi on kuuluisa herkkupöydästään. 13,20 eurolla saa mättää vatsan täyteen seisovasta pöydästä: salaatteja, kylmiä alkupaloja ja kaloja, viittä eri lämmintä ruokaa. Ja jälkiruuan.

"Ainoa huono puoli on, että siellä tulee usein syötyä liikaa, minkä vuoksi alkaa väsyttää ratissa", Vesalainen sanoo.

www.takkatupa.fi


2. Paakari, Kärsämäki

Seuraava pysähdyspaikka on kodikas Paakarin pysäkki Kärsämäellä runsaat sata kilometriä ennen Oulua.

Siellä pitää ehdottomasti ottaa munkkikahvit. Paakarin munkkeja tullaan hakemaan kuulemma jopa satojen kilometrien päästä. Kahvimuki kädessä ja suupielet sokerissa Vesalainen seuraa rauhallisesti soljuvaa liikennettä tornimaisen taukopaikan toisesta kerroksesta.

www.paakarinpysakki.fi


3. Rieskapaikka, Koivu

Nimensä mukaisesti Rieskapaikka Koivussa, Kemin ja Rovaniemen välillä, tunnetaan rieskoistaan, jotka leivotaan itse isoäidin reseptillä, totta kai.

"Rieskoja on monenlaisia, ja tarjoukset ovat hyviä. Siellä pääsee hyvin virittäytymään Lappi-tunnelmaan", Vesalainen sanoo.

Jos autokunta väsähtää eikä jaksa ajaa yhtä kyytiä perille asti, Rieskapaikka tarjoaa avun. Mökkimajoituksen hinnat alkavat 59 eurosta.

Mökeissä on perusmukavuudet ja oma sauna.

www.rieskapaikka.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!