Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trinidadissa jättimäinen laskiaiskarnevaali – höyhenpilviin sonnustautuneet ihmiset valtaavat kadut

Kaksoissaarivaltio Trinidad & Tobago valmistautuu parhaillaan Karibian suurimpaan laskiaiskarnevaaliin.

Matka
 
Mirva Lempiäinen
Mirva Lempiänen
Trinidadissa on näinä päivinä helppo bongata nainen, jolla on selässään viisimetriset siivet.
Trinidadissa on näinä päivinä helppo bongata nainen, jolla on selässään viisimetriset siivet. Kuva: Mirva Lempiänen

Kadunkulman takaa kuuluu voimistuva basson jytke. Mölyn lähde selviää, kun tien valtaa jättikaiuttimilla varustettujen rekkojen jono.

Sen vanavedessä tanssii tuhansien ihmisten väriloistomassa: on smaragdinvihreitä paljettibikineitä, neonkeltaisia silkkiliivejä, isoin simpukoin koristeltuja kangasunelmia, pinkkejä intiaanipäähineitä ja timanttikorkokenkiä.

Peput ja lanteet hytkyvät soca- ja calypsohittien tahdissa. Välillä väki kihnuttaa toisiaan vasten yhtenä isona myttynä niin, että rommidrinkit loiskuvat yli muovikuppien laidan.

Tällaista meno on karnevaaliaikaan eteläisellä Karibialla Trinidad & Tobagon kaksoissaarivaltiossa.

Maan pääkaupunki Port of Spain on virallisesti vain Salon kokoinen, mutta ensi viikolla sen väkiluku kuusinkertaistuu, kun 300 000 juhlijaa valtaa keskustan kadut. Katolista paastoa edeltävää laskiaiskarnevaalia juhlitaan tänä vuonna 16.–17. helmikuuta.

Tunnelma on riehakas, jopa transsimainen – juhlijat kävelevät kymmenen kilometriä päivässä rekkojen takana tehdessään matkaa Queen's Park Savannah -puiston stadionille, jossa he esiintyvät tuomaristolle.

"Trinidadilaiset rakastavat karnevaaleja, sillä niissä yhdistyvät musiikki, juhliminen, kauniit naiset ja upeat värit, kertoo Port of Spainista kotoisin oleva Carol Chan, 40.

Tähän aikaan vuodesta Trinidadista on aivan tavanomaista löytää vihreän höyhenpilven alta mies, joka kannattelee olkapäillään metrinkorkuista kultanaamiota, tai bongata nainen, jolla on selässään viisimetriset kirkuvanpunaiset siivet. Nämä jopa 100 kiloa painavat fantasiapuvut kuuluvat karnevaalikuninkaan tai -kuningattaren tittelistä kisaileville.

Liput kuuluisimpien karnevaaliryhmien tanssiryhmiin maksavat 300–500 euroa, ja hintaan kuuluvat juhla-asu, ruoat ja alkoholijuomat. Harva itseään kunnioittava "Trini" tyytyy pelkästään katsomaan paraatia tien sivusta tai stadionin penkiltä. Näin tekee arviolta vain noin 20 prosenttia paikalla olevista.

Trinidadilaisten sanotaankin olevan karnevaalihulluja: aina joko juhlimassa karnevaaleja, toipumassa niistä tai suunnittelemassa seuraavia kemuja. Pankit tarjoavat erityisiä karnevaalilainoja, ja työpaikat tietävät että harva ilmaantuu töihin ensi viikon alkupäivinä.

Karnevaalipäivät Port of Spainissa Trinidad & Tobagossa 16.–17.helmikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!