Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten saan lentopisteistä enemmän irti?

Matka
 

Lentopistemiljonääri eli yli miljoona lentopistettä kerännyt Ilkka Mannikainen kertoo, miten pisteistä saa kaiken hyödyn irti.

1 Yhdistä kortit

"Helpoin tapa kerätä lentopisteitä on yhdistää lentoyhtiön kanta-asiakaskortti luottokorttiin ja käyttää korttia päivittäisiin ostoksiin. Näin pisteitä kertyy, vaikkei lentäisi. Itse olen yhdistänyt Finnair Plus Platinum -korttini Diners Club- ja Master Card -luottokortteihin ja saan jokaista käyttämääni euroa kohden kolme palkintopistettä. Perustason kanta-asiakkaana Diners Club -kortti kerryttää kaksi pistettä. Master Cardilla saa yhden pisteen."

2 Lennä paljon

"Eniten pisteitä kertyy lentämällä. Mitä enemmän lentää, sitä nopeammin myös nousee tasojäseneksi, jolloin hyötyy lisäeduista. Platinum-asiakkaana saan erikoiskohtelua, esimerkiksi pääsyn parempaan loungeen lentoasemalla, maksutta samppanjaa turistiluokassa ja matkustusluokan korotuksia bisnesluokkaan."

3 Älä sorru halvimpaan

"En varaa koskaan halvinta lippua enkä tartu tarjouksiin. Ero esimerkiksi Finnairin Basic- ja Value-luokan lippujen välillä on vain muutamia kymppejä. Value-luokan lipulla perustason kanta-asiakas saa täydet lentopisteet, kun Basic-luokan lipulla saa vain puolet pisteitä. Pisteitä siis kertyy tuntuvasti enemmän, kun maksaa vähän lisää. Kannattaa myös kärkkyä tarjouksia, jotka antavat lennoista tuplapisteet."

4 Hyödynnä kumppaneiden palveluita

"Lentopisteitä saa myös käyttämällä lentoyhtiön kumppaneita. Jos vaikka varaa hotellin lentoyhtiön verkkosivujen kautta, hotelliyöpymisestä voi saada yhden palkintopisteen per käytetty euro. Lisäksi ainakin autonvuokrausfirmat tarjoavat lentopisteitä palveluistaan. Itse olen käyttänyt tätä mahdollisuutta vähän. Epäilen, etteivät palkintopisteitä kerryttävät hinnat ole halvimpia."

5 Käytä pisteitä palkintoihin

"Vähänkin matkaileva saa päivittäisostoista ja lennoista helposti useita kymmeniätuhansia pisteitä vuodessa. Pisteitä voi käyttää esimerkiksi matkustusluokan korotuksiin, palkintolentoihin, risteilyihin, hotelliyöpymiseen ja polttoaineeseen."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!