Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi Jamie Oliverin Pohjolan ensimmäisen ravintolan Tukholmassa

Syksyn ravintolatapaus Tukholmassa on ollut brittikokki Jamie Oliverin uuden Jamie's Italian -ravintolan avautuminen. Se on Pohjoismaiden ensimmäinen.

Matka
 
erja lempinen
Jamie Oliver avasi syksyllä Jamie's Italian -ravintolan Tukholmaan Stureplanille, yhdelle kaupungin parhaista paikoista.
Jamie Oliver avasi syksyllä Jamie's Italian -ravintolan Tukholmaan Stureplanille, yhdelle kaupungin parhaista paikoista. Kuva: erja lempinen

Jamie Oliverin rentoja Jamie's Italian -ravintoloita on maailmalla jo kolmekymmentä, suurin osa Isossa-Britanniassa. Stureplanin Scandic-hotelliin avattu on Pohjolan ensimmäinen.

Menestyskonsepti juontaa vuoteen 2008, jolloin Jamie Oliver perusti ensimmäisen italialaisravintolansa Oxfordiin italialaisen tv-kokkiystävänsä Gennaro Contaldon kanssa.

Alusta asti ravintoloiden johtotähtenä on ollut käyttää laadukkaita raaka-aineita ja valmistaa niistä konstailematonta italialaisvaikutteista ruokaa.

Artikkeliin liittyvät

Samat periaatteet pätevät Tukholmassakin, huomaamme, kun lopulta pääsemme perehtymään ruokalistaan sinnikkäiden tarjoilijan tavoittamisyritysten jälkeen.

Ravintolassa näkyy vielä alkukankeus. Tarjoilijat kiitävät keittiön ja salin väliä yrittäessään ehtiä palvelemaan pöytäseurueita, joita on nuorisoporukoista Östermalmin pukumiehiin.

Listalla on monta houkuttelevaa annosta milanolaisittain valmistetusta kalkkunasta maailman parhaaseen lohisalaattiin. Tarjoilijan uupuneesta ilmeestä päättelemme, että päivän annokset ovat nopein ja varmin valinta.

Tilaamme siis tattipastan ja Jamien hampurilaisen. Jamie's Italian -ravintolat tunnetaan nimenomaan pastoistaan ja hampurilaisistaan.

Ruokia odotellessamme katselemme avaraa ja valoisaa ravintolasalia, jonka suurista ikkunoista näkyy Tukholman iltapäivän vilinä. Tyylikkäät ruotsalaiset rientävät lattemukit ja boutique-kassit kädessään pitkin Humlegårdsgatania.

Sisustuksessa on samaa huoletonta charmia kuin Jamien Lontoon-ravintoloissa. Kalustus on uutta ja vanhaa, vähän sitä sun tätä, mutta kaikki sopii hauskalla tavalla yhteen.

Viini- ja Coca-Cola-lasit ovat lähes tyhjät, kun ruuat lopulta saapuvat pöytään. Mutta ei se mitään, sillä odotus kannatti.

Hampurilaispihvi on mehevä ja sopivasti medium, sämpylä rapea ja täytteitä on riittävästi. Myöskään talon tuorepastassa ei ole moittimista.

Laskun saaminen kestää suurin piirtein yhtä kauan kuin ruuan tilaaminen, mutta se ei onneksi päätä huimaa. Pastat maksavat kymmenen euron molemmin puolin ja pääruuat alle 20 euroa.

www.jamieoliver.com/italian/sweden/restaurants/stockholm

Korjaus 14.2.2014: Jamie Oliver perusti ensimmäisen italialaisravintolansa Oxfordiin 2008, ei 1980 kuten jutussa virheellisesti aiemmin väitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!