Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kasnäs on kylpylä saaressa

Matka
 
Helsingin Sanomat
heidi rostèn
Kasnäsin satamassa on talvisin hiljaista.
Kasnäsin satamassa on talvisin hiljaista.

Lumi narskuu kenkien alla ja poskissa nipistelee. Yhtä miestä ja laituria kohti lipuvaa venettä lukuun ottamatta Kemiönsaaren eteläkärjessä sijaitsevan Kasnäsin satama on autio. Talviaurinko saa hiljaiseen satamaan eloa luomalla kimalletta valkoiselle lumipeitteelle. Rannalla tönöttää muutama pastellinsävyinen uimakoppi, mutta juuri nyt uimareita ei näy.

Kylpylän hotellipäällikkö Tarja Granlund kertoo ihmisten pulahtelevan mereen talvellakin.

"Rantasaunasta on rannalle matkaa vain parikymmentä metriä, ja uimaranta ja sauna ovat käytössä ympäri vuoden."

Ja niin on Kasnäsin kylpylähotellikin.

"Mikään viihdekeskus tämä kylpylä ei ole, vaan tänne tullaan ennen kaikkea itseään huoltamaan. Kasnäs on rauhallinen lomavaihtoehto, täällä mieli ja keho lepäävät", Granlund sanoo.

Rauhan takaamiseksi iltaohjelmaa järjestetään kylpylässä harkiten, eikä lasten liukumäkiä ole. Kaikenikäiset vieraat ovat kuitenkin ihan yhtälailla tervetulleita. Kylpylän simpukanmuotoisista rivitaloasunnoista on näköala merelle ja rantaan kävelee muutamassa minuutissa. Ravintolassa tarjoiltu kala on kotisataman liepeillä kalastettua. Pieni, 60 asukkaan Kasnäs on hetkessä nähty, joten kiirettä mihinkään ei ole.

Lossi- tai lauttaylityksiä Kasnäsiin mantereen suunnalta matkustavan reitille ei osu, sillä vuodesta 2011 lähes 500 metrin pituinen Lövön silta on yhdistänyt kylän mantereeseen.

Merimatkaa kaipaava voi kuitenkin hypätä kylpylän vieressä sijaitsevasta satamasta esimerkiksi Rosalaan vievään lauttaan. Päiväretki naapurisaareen on vain 25 minuutin merimatkan päässä.

heidi rostèn
Vierasvenesataman konttori.
Vierasvenesataman konttori.

Näin Kasnäsiin pääsee

Helsingistä on Kasnäsiin matkaa noin 180 kilometriä. Kasnäsiin voi ajaa joko Tammisaaren tai Salon kautta. Perniöstä jatketaan kohti Kemiönsaarta.

Saaristokylpylä Kasnäs tarjoaa perinteisiä kylpyläpalveluja vuoden ympäri. Kylpylän yhteydessä on hotelli, ravintola ja kahvila.

Päivittäistavarakauppa Kasnäs Handel on talvella auki arkipäivisin.

Saaristomeren luontokeskus Sinisimpukka on helmikuussa auki maanantaista lauantaihin. Maalis-huhtikuussa keskus on auki sopimuksen mukaan avausmaksua vastaan.

Lisätietoja: www.kasnas.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!