Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makumatkailijan Tukholma-päivän parhaat

Matka
 
Helsingin Sanomat
Paul Svensson
Paul Svensson

Paul Svensson taitaa husmanskostin

Ken on katsonut tv:stä Strömsötä, ei ole voinut olla lankeamatta Paul Svenssonin lumoihin. Tukholmalainen huippukokki laittaa perinteistä ruotsalaista kotiruokaa, mutta omaan luovaan tapaansa.

Nyt Paul Svenssonin ruuista voi nauttia Tukholman Fotografiska museumin kattokerroksen uudistetussa ravintolassa. Se palkittiin jo Dagens Nyheterin arvostetulla Gulddraken-palkinnolla. "Ett måste för alla matälskare", kirjoitti lehti.

Kyllä vain, "ehdoton tärppi jokaisen ruokamatkailijan" Tukholman-ohjelmassa. Ravintolasta avautuu upeat näkymät Gamla Staniin, Skeppsholmeniin ja Djurgårdeniin. Jos hyvin käy, saattaa nähdä itse Svenssonin häärimässä hyväntuulisena keittiössä.

Ruuan tilaus lounasaikaan sujuu helposti. Heti jonosta selviydyttyään pitää valita jompikumpi päivän annoksista. On vaikea päättää, sillä molemmat kuulostavat herkullisilta: tällä kertaa kasvislasagne tai papumuhennos ja lihakastike. Kaikki on valmistettu sesongin raaka-aineista. Lounas maksaa noin 15 euroa. Runsas salaattipöytä kuuluu hintaan.

fotografiska.eu/mat-noje


Urban Deli
Urban Deli

Houkutuksia Nytorgetilla

Heti Södermalmin Nytorgetille saavuttua eteen tulee ongelma. Mennäkö Nytorget 6:een vai vastapäätä sijaitsevaan Nytorget Urban Deliin?

Molemmat ovat suosittuja. Tänään Urban Deliin, koska sen herkkukauppa kiinnostaa.

Aamiaisaikaan ravintola on tupaten täynnä. Urban Deli onkin suosittu aamiais- ja brunssipaikka. Tarjolla on monta vaihtoehtoa kahvista ja voileivästä aamiaisbuffettiin.

Vastapaahdetun kahvin ja lämpimän croissantin jälkeen on pakko kurkistaa myymälään. Sieltä ei selviä ulos lankeamatta houkutuksiin. Oman leipomon leipiä ja pullia, hilloja, hunajia, myslejä ja öljyjä riittää hyllykaupalla. Lihatiski makkaroineen ja mahtavine pihveineen on runsaudensarvi. Kalatiskiltä saa päivän tuoretta kalaa ja hummeria.

Aamiainen maksaa noin 8 eurosta 15 euroon.

www.urbandeli.org


Taverna Brillo
Taverna Brillo

Tähtikokin taverna

Tunnetko Tommy Myllymäen? Jos et, nyt on korkea aika tutustua Ruotsin ehkä kuuluisimpaan kokkiin.

Suomessa syntynyt, mutta Ruotsissa pitkään asunut Myllymäki palkittiin vastikään Lyonissa Ranskassa Bocuse d'Or -kokkikilpailussa maailman kolmanneksi parhaana kokkina. Ruotsissa hänet tunnetaan ennen kaikkea Taverna Brillon perustajana.

Brillo tarjoaa rentoa ruotsalais–italialaista bistroruokaa trendikkäässä miljöössä keskellä kaupunkia. Pizzalista on laaja. Lounaat maksavat 15:stä 20 euroon, gourmetpizzat 18 eurosta ylöspäin.

Brillosta voi ostaa myös mukaan take away -listan annoksia samoin kuin vastaleivottua leipää, jonka paistaa Håkan Johansson, ravintolan mukaan Ruotsin paras leipuri.

www.tavernabrillo.se

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!