Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin matkustat Malediiveille

Matka
 
Helsingin Sanomat

Malediivien pääkaupunkiin Maleen voi lentää Suomesta esimerkiksi Dubain kautta. Halpalehtoyhtiö FlyDubailla on edullisia jatkolentoja. Toinen suosittu tapa on yhdistää Malediivien-matka vierailuun Sri Lankassa, josta on sieltäkin edullisia lentoja.

Suomenlinnan kokoinen Male on tiiviisti rakennettu, eikä sillä ole juurikaan tarjottavaa matkailijoille. Lentokenttä sijaitsee Malen viereisellä tekosaarella Hulhumalella.

Malelta pääsee saarille joko kalliilla pikaveneillä ja vesitasolentokoneilla tai edullisilla, muutaman euron maksavilla reittilaivoilla. Laivoja kulkee asutuille saarille yleensä muutamana päivänä viikossa.

Matkan luonteeseen vaikuttaa paljon se, meneekö paikallisten saarelle vai yksityiselle hotellisaarelle. Ylellisillä hotellisaarilla rannat ovat usein aavistuksen kauniimpia kuin paikallisten saarilla ja palvelu on huippuluokkaa. Niillä myös myydään alkoholia. Paikallisten saaret ovat täysin raittiita.

Asutuilla saarilla ei periaatteessa saisi myöskään uida bikineissä, tosin sääntöä ei tunnuta monellakaan saarella noudatettavan. Naisten kannattaa silti kohteliaisuudesta käyttää uidessa esimerkiksi t-paitaa.

Hotelleja ja majataloja voi etsiä kätevästi eri saarilta hotellinvarauspalveluiden kuten Agodan ja Booking.comin kautta. Myös Airbnb on rantautunut Malediiveille.

Matkaan kannattaa varata runsaasti käteistä, joko euroja tai dollareita, sillä harvalla paikallisten saarella on pankkiautomaattia, ja luottokortilla maksamisen kanssa voi olla vaikeuksia.

Kalastajille vinkiksi: mukaan kannattaa ottaa omat kalastusvehkeet. Kalaa on paljon, mutta paikalliset kalastavat hyvin arkaaisin välinein.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!