Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihdä pikku-Heidin perässä

Sveitsin Walen-järvellä voi pulahtaa hemmottelukylpyyn ja syöksyä mäkeä puhallettavalla pulkalla.

Matka
 
Kaarina Griffiths
Christian Perret Swiss image
Alppiversio jaccuzista on puilla lämmitettävä saavi.
Alppiversio jaccuzista on puilla lämmitettävä saavi. Kuva: Christian Perret Swiss image

Aurinko paistaa, Alpien huiput kohoavat ympärillä, ja kaukana alapuolella kimaltaa turkoosinsininen Walen-järvi.

Walen-järven alue Sveitsissä, alle kahden tunnin junamatkan päässä Zürichistä, on monipuolinen talvilomakohde. Aluetta kutsutaan Heidilandiksi, sillä näillä vuorilla asui lastenkirjojen pikku-Heidi.

Syöksy kohti järveä

Sveitsiläiset tykkäävät opettaa jo taaperoikäiset laskettelemaan. Niinpä Flumserbergin rinteillä näkyy paljon perheitä.

Täällä on jokaiselle jotain: helppoja mäkiä aloittelijoille, hurjia syöksyjä adrenaliinipotkua hakeville. Yhteensä 65 kilometriä rinteitä.

Yksi hurjimmista on 30–60 minuuttia kestävä Terza-lasku Seebenalpilta kohti Walen-järveä. Se kulkee syvässä lumessa ja on tarkoitettu vain kokeneille laskettelijoille.

Lajeja on murtomaahiihdosta ja lumikenkäilystä luisteluun. Viimeinen villitys on airboarding, jossa lasketaan puhallettavalla pulkalla vatsallaan.

Flumserbergillä on myös kolmen kilometrin kelkkamäki, ja pidempää kyytiä saa lähellä sijaitsevan Pizolin seitsemän kilometrin mäessä. Rinteet ovat auki huhtikuun alkuun.

Hyppää parantavaan veteen

Alpit ovat täynnä mystisiä paikkoja, joissa uskotaan virtaavan hyvää energiaa. Yksi näistä voimapaikoista on Tamina-lähteiden luolasto.

Lämmin vesi pulppuaa syvältä vuorten uumenista, ja höyry leijuu kiehkuroina kallioseinien välissä. Ennen kylpyläpotilaat laskettiin pyyhkeisiin käärittyinä köyden varassa lämpimään veteen. Nykyisin parantavaa vettä johdetaan putkia pitkin läheisiin terveys- ja hemmottelukylpylöihin.

Bad Ragazissa, Sveitsin vanhimmassa kylpyläkaupungissa, on kylvetty jo 600 vuotta. Yksi kaupungin ylpeydenaiheista on tyylikäs rentoutumiskeidas, Tamina Therme Spa.

Dorfbad on puolestaan kunnostettu vanha kylpylä, jossa voi tutustua perinteisiin hoitomuotoihin, kuten alppiyrttihierontaan.

Kylpylähotelli Resort Walensee sijaitsee Walen-järven rannalla. Sen kylpylässä voi ottaa erilaisia hierontoja, tuoksukylpyjä ja kauneushoitoja. Miten olisi vaikkapa Amor-kylpy kahdelle kynttilänvalossa proseccoa siemaillen?

Finnair ja AirBerlin lentävät suoraan Helsingistä Zürichiin. Junamatka Zürichista Flumserbergiin kestää noin puolitoista tuntia.
Lisätietoja: www.flumserberg.ch

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!