Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ökyilevä Malediivit löytyy hotellisaarilta

Matka
 
Antti Helin
Antti Helin
Vadoon hotellisaaren kaikki huoneet ovat veden päällä paalujen varassa seisovia bungaloweja.
Vadoon hotellisaaren kaikki huoneet ovat veden päällä paalujen varassa seisovia bungaloweja. Kuva: Antti Helin

Jos luksus kiehtoo, sitä löytyy Malediiveilta yllin kyllin.

Malediiveilla on noin sata yksityistä hotellisaarta, joiden hotellihuoneiden hinnat hipovat pilviä – muutamasta sadasta eurosta aina pariin tuhanteen euroon per yö.

Yksi tällainen saari on Vadoo, jolla on luksuslomakeskus Adaaran Prestige Vadoo. Saarelle voi lähteä myös päiväretkelle.

Pelkkä päiväretki Vadoolle maksaa 150 euroa, mutta se on edullista saarella asumiseen verrattuna. Meren ylle rakennetut bungalowit maksavat 700 euroa yöltä.

Päiväretki sisältää onneksi kuljetuksen ja lounaan. Muuten yhden suunnan kyyti hotellisaarelle maksaisi pikaveneellä alkaen sata euroa ja vesitasolla alkaen 150 euroa. Kolmen ruokalajin gourmetateriat maksavat 50 euroa.

Ruoka on toki hienostunutta, ja saaren bungalowit ylellisiä, mutta paikallisten asuttaman Ukulhaksen rauhaa tulee nopeasti ikävä. Ranta on täynnä toinen toistaan kummallisempia lomailijoita, ja horisontissa siintää Thilafushin jätesaarelta tupruava savupatsas.

Luksussaari tuntuu elävän omassa kuplassaan. Rantatuolissa kuhertelee intohimoisesti länsimainen pariskunta, ja vieressä vaappuu mustaan täyspitkään burkaan kätkeytynyt arabinainen räpylät jaloissaan ja snorklausmaski kasvoillaan. Henkilökuntakin on pääosin vierastyöläisiä.

Mieleen muistuvat sanat, jotka muuan paikallinen lausui laivalla vaatimattomalle Ukulhas-saarelle rantautuessani:

"Tervetuloa katsomaan aitoa Malediiveja. Näet kulttuuriamme, hotellisaarella et näkisi mitään."

Vaikka rahaa olisi joku päivä yllin kyllin, ei liene vaikea arvata, minkälaiselle lomalle suuntaisin seuraavan kerran Malediiveilla: hotellisaarelle vai paikallisten majataloon?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!