Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun lähdet matkalle San Franciscoon, vietä ihmeessä päivä naapurikaupungissa Oaklandissa

San Franciscoon matkustavan kannattaa nyt viettää yksi päivä naapurikaupungissa Oaklandissa.

Matka
 
Jussi Puikkonen
Taiteilijat muuttavat Oaklandiin halvempien vuokrien ja luovan ilmapiirin perässä.
Taiteilijat muuttavat Oaklandiin halvempien vuokrien ja luovan ilmapiirin perässä. Kuva: Jussi Puikkonen

Rivi parrakkaita nuoriamiehiä istuu puupenkillä ja odottaa vuoroaan parturiin. Temescal Alley Barbershopiin ei oteta varauksia, mutta odotellessa voi onneksi piipahtaa naapurikahvilassa, jossa valutetaan asiakkaille suodatinkahvia kuppi kerrallaan.

Temescal Alley on kuja Oaklandissa, ja Oakland taas on San Franciscon naapurikaupunki Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Tänne Temescal Alley -kujalle on kasautunut mielenkiintoinen pikkuputiikkinen ryväs. Parturiliikkeen vieressä seisoo luomuapteekki ja tuossa on pikkuliike, jossa korjataan vintage-kosketinsoittimia. Siis kaikkea sellaista, mitä hipsterit rakastavat.

Osittain juuri Temescal Alleyn ansiosta Oaklandia on alettu verrata New Yorkin Brooklyniin. Oakland on nyt se nouseva, nuorekas kaupunki, jonne syntyy vauhdilla uusia kauppoja ja ravintoloita.

Teollisuushallien, automarkettien ja asuintalojen välistä voi yhtäkkiä löytää uutuuttaan kiiltävän kahvilan, jonka kassalla luikertaa jono aamusta iltaan.

Forbes-lehden mukaan Oakland on yksi Amerikan kymmenestä luovimmasta kaupungista. Hailuodon kokoiselle alueelle on sulloutunut noin 400 000 asukasta.

Taiteilijat ja moni tavallinenkin perhe muuttaa Oaklandiin halvempien vuokrien ja luovan ilmapiirin perässä. Muuttajia ilahduttanee myös Oaklandin ilmasto: kun sumu puskee mereltä ja pitää San Franciscossa ilman viileänä, Oaklandissa voi paistaa aurinko ja olla useita asteita lämpimämpää.

Hyvä ajankohta vierailla Oaklandissa on kuun ensimmäinen perjantai.

Silloin galleriat ja putiikit pitävät ovensa auki yömyöhään, ja West Grand Avenuen ja 27. kadun välinen pätkä Telegraph Avenueta täyttyy musiikista, käsityöläiskojuista ja juhlijoista, joista monet tulevat lahden takaa San Franciscosta. Matka sieltä Oaklandin ytimeen kestää metrolla vain puolisen tuntia.

Temescal Alleyn kulmat ovat vain yksi pieni viipale Oaklandia. College Avenuelle on alueen parhaimmat vintagekaupat, eloisimmat baarit taas löytyvät keskustasta Telegraph Avenuen eteläpäästä. Kaupallisen keskustan vieressä on pala aitoa Kiinaa, Oaklandin Chinatown.

Temescal Alley, 49th Street Telegraph Avenuen ja Clarke Streetin välissä. www.temescalalleys.com
Oakland First Fridays, oaklandfirstfridays.org

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!