Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuttu ja tuntematon Tokio

Pako Arjesta -blogin kirjoittaja Jerry Savolainen palaa aina uudelleen Tokioon, koska se ei ikinä tule tutuksi.

Matka
 
colourbox
Yli 13 miljoonan asukkaan Tokio on maailman suurin kaupunki.
Yli 13 miljoonan asukkaan Tokio on maailman suurin kaupunki.

Mikä paikka? Maailman suurin kaupunki Tokio.

Mikä siellä on parasta? Pilvenpiirtäjien keskellä kävellessä saattaa huomaamatta saapua temppeliin.

Pako Arjesta -blogin kirjoittaja Jerry Savolainen:
"Tokiossa on jännää mystiikkaa. Kaupunki on sekoitus länttä ja itää, mutta se ei ole kumpaakaan niistä. Siellä tuntuu samalla sekä todella tutulta että täysin tuntemattomalta. Pidän siitä.

Maailman vilkkaimmassa risteyksessä Shibuyassa on hauskaa seurata kaupungin järjestäytynyttä kaaosta: kadulla vilisee valtava määrä ihmisiä, mutta he eivät törmää toisiinsa. Jos taas eksyy sivukadulle, ei välttämättä näe ristin sielua.

Japanilaiset osaavat yllättää: Takeshita-kävelykadulla törmää erikoisiin cosplay-hahmoihin. Tarrakaupassa myyjä hyppi innosta ja antoi tuotteita ilmaiseksi, kun kerroimme, että olemme Suomesta.

Suosikkipaikkojani on suuri Yoyogi-puisto, joka on keväisin vaaleanpunainen kirsikankukista. Syksyllä ihastelin siellä ruskaloistoa.

Suosittelen käymään myös maailman korkeimmassa tornissa, 634-metrisessä Tokyo Skytreessä. Liput maksavat parikymppiä, mutta näköalat ovat sen arvoiset: illalla kaupunki kylpee valomeressä, päivällä voi nähdä Fuji-tulivuoren.

Jos tykkää shoppailusta, kannattaa viettää päivä Odaiban tekosaarella. Se on rakennettu täyteen ostoskeskuksia ja huvittelupaikkoja. Sinne pääsee junalla Shinjukun asemalta alle tunnissa, ja jo junamatka on kokemus: ikkunasta näkee Tokyo Towerin ja suuren sateenkaaren värein valaistun sillan.

Kaveriporukalla kannattaa vuokrata karaokeboksi jostakin lukuisista karaokeravintoloista noin kympillä tunniksi. Jos ottaa juomapaketin, drinkkejä saa juoda niin paljon kuin ehtii, mutta juomat ovat usein vesitettyjä.

Suosikkiruokaani tempuraa eli taikinassa uppopaistettuja jättikatkarapuja ja vihanneksia syön monesti Tendon Tenyassa, jossa käyvät myös liikemiehet. Tokiosta saa huippuruokaa muutamalla eurolla."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!