Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä muuta kansallispuistoa Afrikassa

Matka
 
Helsingin Sanomat

Duba, Botswana

Syrjäinen Duba on erityisesti luontokuvaajien suosiossa. Okawangon suiston pohjoisosassa sijaitseva Duban alue kattaa lähes 30 000 hehtaaria tasankoa, jossa vaeltavat suuret leijonalaumat. Toisin kuin muualla Afrikassa, Duban leijonalaumat metsästävät päivisin, ja hehkuvan auringon alla pääseekin näkemään leijonien ja puhvelien yhteenottoja.

Ruahan kansallispuisto, Tansania

Kuten Zimbabwen Mana Pools, Ruahan kansallispuisto on säilynyt lähes koskemattomana. Puiston sydämen muodostaa neljä jokea: Ruaha, Mwagusi, Jongomero ja Mzombe. Ne houkuttelevat kuivalla kaudella suuria eläimiä sammuttamaan janoaan. Tansanian suurin kansallispuisto on koti Itä-Afrikan suurimmalle norsupopulaatiolle, joka on toipunut 1980-luvun salametsästyksestä.

Maasai Mara, Kenia

Heinäkuussa suojelualueella voi kokea yhden maailman uskomattomimmista luontonäytöksistä, kun jopa sadattuhannet gnut ja seeprat vaeltavat Serengetistä Maasai Maraan. Isoista kissaeläimistä innostuneille paikka on oiva. Maasai Marassa voi päivän aikana nähdä puussa makaavan leopardin ja kohdata gepardin ja leijonapauman savannilla.

Bwindi, Uganda

Bwingin lähes läpipääsemättömässä metsässä elää yli puolet maailman noin 800:sta äärimmäisen uhanalaisesta vuorigorillasta. Virunga-vuoren luonto on yksi monimuotoisimmista maailmassa ja Unescon maailmanperintäkohde. Bwindi sopii erinomaisesti erityisesti vaelluksista kiinnostuneille – vuorella kivutaan oppaan johdolla lähelle 2 000 metriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!