Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin valmistaudut safarille Zimbabween

Matka
 
Helsingin Sanomat

Milloin mennä?

Vehreimmillään Zimbabwe on kesällä ja alkusyksystä eli Suomen tammi–maaliskuussa.

Miten sinne pääsee?

Harva matkatoimisto järjestää pakettimatkoja Suomesta, mutta lentoja on helposti saatavilla. Lentoihin sisältyy yleensä kaksi vaihtoa – ensimmäinen Euroopassa ja toinen Lähi-idässä tai Afrikassa. Valmismatkoja räätälöivät esimerkiksi Kilroy- ja Aventura -matkatoimistot. Helsinki–Harare-lentoja voi hakea muun muassa www.skyscanner.fi- ja www.supersaver.fi

-matkahakupalveluista.

Mistä varata matka?

Safareja maan kansallispuistoihin voi varata joko etukäteen tai paikan päällä. Eri matkanjärjestäjien Afrikan-safareita voi vertailla muun muassa www.safaribookings.com-sivustolla. Matkavinkkejä, majoitusvaihtoehtoja ja tietoa Sambesi-joen varren luontokohteista saa www.wildzambesi.com-sivustolta.

Mitä maksaa? Andrew Smithin safarien päivähinta vaihtelee majoituksenmukaan. Helposti liikuteltavat leirit, joissa nukutaan noin yhdeksän neliön kupoliteltoissa ja joissa on jaettavat telttakylpyhuoneet, maksavat noin 414 euroa yöltä. Suuremmista luksusteltoista ja omista kylpyhuoneista saa pulittaa hieman alle 600 euroa yöltä. Hinnat sisältävät kaiken: ateriat, juomat, räätälöidyt opastukset ryhmän toiveiden mukaan, majoitusteltat sänkyineen jne. Lisätietoa: www.andrewsmithsafaris.com.

Mitä ottaa mukaan?

 Hyvät vaelluskengät

 Mukava, polttavalta auringolta ja tiheältä kasvillisuudelta suojaava luonnollisen värinen vaatetus: kevyt pitkähihainen paita, lahkeista shortsiksi lyhennettävät housut ja leveälierinen hattu.

 Aurinko- ja hyttyssuoja

 Malarialääkitys (paikallisista apteekeista löytyy helposti)

 Henkilökohtaiset hygieniatuotteet

 Taskulamppu

 Kiikarit

 Kamera

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!