Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valokuvasta syttyi outo pakko Andalusiaan

Matka
 
Jaana Rinne
Tony Dunderfelt
Tony Dunderfelt

Mikä? Etelä-Espanjan itsehallintoalue Andalusia.

Mikä siellä on parasta? Luonto ja kulttuuri.

Psykologi ja tietokirjailija Tony Dunderfelt: "Kävin ensimmäisen kerran Andalusiassa 2006. Olin nähnyt vain yhden valokuvan, mutta se riitti, sillä sisältäni kumpusi outo pakko lähteä.

Tähtäimessä oli Granadan maakunta ja Sierra Nevadan mystinen Las Alpujarras eli pienet valkoiset kylät mahtavan vuoriston eteläpuolella.

Granada oli vielä lumoavampi kuin valokuvassa. Löysin lumihuippuja, vihreitä laaksoja, aavikkoa ja aurinkorantaa, kaiken 60 kilometrin säteellä. Pienellä alueella oli enemmän maantieteellistä variaatiota kuin missään muualla maailmassa, ja sen lisäksi maurilaisen Alhambran palatsin kaltaisia historiallisia rakennuksia.

Nautin myös alueen sosiaalisuudesta: Tapas -baareista ja mukavien ihmisten seurasta.

Granadan jälkeen olen tutustunut laajemmin Andalusiaan. Siellä on tietysti kaikkien tuntema Costa del Sol, mutta itse olen löytänyt vähintään yhtä jännittäviä, vähän tuntemattomampia paikkoja.

Idässä olen makoillut Cabo de Gatan luonnonpuiston rauhallisilla rannoilla ja sisämaassa vaeltanut Euroopan suurimpiin kansallispuistoihin kuuluvassa Sierra de Cazorlassa.

Kaupunkien tunnelma on omaleimainen. Se vaihtelee arabiperintöä vaalivasta Cordobasta Cadizin alueen rentoon elämäntyyliin.

Olen käynyt Andalusiassa usein, mutta rakkauteni on yhä tuore ja intohimoinen. Andalusia on jokaisella kerralla ylittänyt odotukset."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!