Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka saan matkan sujumaan varhaisteinin kanssa?

Matka
 

Tämä matka -blogin kirjoittaja ja kahden pojan äiti Anna Koskela kertoo, miten hän sen tekee.

1 Yhteinen suunnitelma

"Minä päätän kohteen, mutta lapset saavat olla mukana suunnittelemassa matkaohjelmaa. Kun lennot on varattu, mietimme poikien kanssa yhdessä, mitä olisi kiva tehdä. Haen Youtubesta videoita ja kyselen, olisiko tällainen linna, luostari tai luonnonsuojelualue kiinnostava."

2 Tilaa tarpeen mukaan

"Majapaikkojen vertailu kannattaa, sillä hotellin 20 neliön 'perhehuone' saattaa olla kalliimpi kuin kahden makuu- ja kylpyhuoneen huoneisto keittiöllä. On tärkeää, että jokaisella on omaa tilaa eikä olla kuin sillit suolassa. Joskus täysihoito on hyvä vaihtoehto, kun mukana on paljon syöviä nuoria, mutta pyrin siihen, että voimme hakea ruokatarpeet itse torilta ja valmistaa aterian yhdessä. Näin pojat pääsevät lähemmäs paikallista arkea, ja säästämme ruokakuluissa."

3 Pysähdys piristää

"Pitkiä lentomatkoja ei tarvitse rykäistä kerralla. Jos lähtisimme vaikka Balille, pysähtyisimme välissä Singaporessa.

Se ei maksaisi käytännössä enempää, mutta tarjoaisi hengähdystauon, ja lapset jaksaisivat paremmin. Näin samalla reissulla tulisi myös nähtyä useampi kohde."

4 Herkkukassi helpottaa

"Teemme aina omatoimimatkoja ja liikumme kohteessa vuokra-autolla. Ajamme pieniä pätkiä kerrallaan, enintään 200 kilometriä päivässä. Siitä ei kukaan nauti, jos lapset marisevat jatkuvasti takapenkillä, onko vielä pitkä matka. Välillä jaloittelemme ja käymme jäätelöllä. Meillä on aina autossa ruokakassi mukana, jolloin on helppo pitää taukoja, kun mukava piknikpaikka tulee vastaan."

5 Yksinkertaisia yllätyksiä

"Aikuinen ei aina edes ymmärrä, mitkä voivat olla lapsia kiinnostavia elämyksiä. Jos lähistöltä löytyy jokin rotko, jäätikkö tai luolasto, ei kuin sinne! Luontoelämykset ovat jännittäviä. Jos olisi rahaa, lähtisimme Tansaniaan safarille, jossa eksoottisia eläimiä näkee luonnollisessa ympäristössä. Mutta jo vuohilauma Alppien rinteillä voi olla kiehtova kokemus. Delfinaarioissa tai eläintarhoissa emme vieraile eettisten ongelmien takia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!