Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisi syö viinikaupoissa

Pariisissa on nyt hip syödä konstailemattomasti pienissä viinikaupparavintoloissa.

Matka
 
patrice hausser MV photos
Cave à manger tarkoittaa viinikauppaa, jossa voi syödä. Ne ovat nyt Pariisissa trendikkäitä.
Cave à manger tarkoittaa viinikauppaa, jossa voi syödä. Ne ovat nyt Pariisissa trendikkäitä. Kuva: patrice hausser MV photos

Cave à manger on ranskaa ja tarkoittaa viinikauppaa, jossa voi syödä. Jos tunnet itsesi trendikkääksi, Pariisissa käydessä kannattaa nyt suunnata syömään sellaiseen.

Viinikaupparavintoloissa on usein vain muutama pöytä, mutta ne tarjoavat loistavaa ranskalaista ruokaa.

Rakkaudesta pikkuviineihin

Entisen maitokaupan ikkunassa loistaa pieni sininen La Buvette -neonvalokyltti. Sisällä on kolme puista pöytää, sinkkinen baaritiski ja pari jakkaraa.

Seiniä piristävät valkoiset kaakelit ja muutama antiikkinen peili. Yhteen on kirjoitettu illan tapasmenu: ankkaa chili-voissa, maksaterriiniä ja kurkkupikkelsiä, iäkästä goudaa ja bergamotilla ja sitruunalla maustettuja valkopapuja (3–15 e).

Sympaattisen La Buvetten parikymppinen omistaja Camille Fourmont tarjoaa poikkeavia pientuottajien viinejä, joihin hän on rakastunut sattumalta. Lasin burgundilaista pinot noiria tai alsacelaista muscat'ta saa 4–6 eurolla, pullon 10–20 eurolla.

La Buvette. 67 rue Saint Maur.


Oman äidin resepteillä

Parikymppinen To Xuan Cuny tapasi kutsua ystäviään kotiinsa apéro grignotagelle eli aperitiiville ja naposteltavalle, kunnes keksi tehdä saman ravintolassa.

Syntyi Aux Deux Cygnes, söpö pieni ravintolaviinibaari, jossa fiilis on kuin tyylitietoisen kaverin kotona.

Pöytiä koristavat tuoreet leikkokukat, aasialainen kultakissa heiluttaa tassuaan baaritiskillä, ja viinipullot seisovat kauniissa riveissä salmiakin mallisten hyllyjen sisällä.

Avokeittiössä Cuny valmistaa viinien kyytipojaksi äitinsä reseptillä muun muassa Bnh mí thit -possuleipiä ja makeaa bô khô -kuivalihaa.

Aux Deux Cygnes. 36 rue Keller.
www.facebook.com/auxdeuxcygnes


Parasta kausiruokaa

Pariisin Vivant Table -huippuravintola tunnetaan hyvistä raaka-aineista ja konstailemattomasta keittiöstään. Nyt sen naapuriin avatusta pienestä Vivant Cave -viinikaupasta saa yhtä hyvää, ellei jopa parempaa, ranskalaista kausiruokaa.

Ja mikä parasta, sitä nautitaan huolettomasti baaritiskillä. Tiskin takana kokki valmistaa kultaotsa-ahventa, purjohöystöä, sinisimpukoita, tonnikalatartaria ja mustaa makkaraa. On myös ostereita ja Ardechen-makkaraa pikkunälkään.

Viinit voi valita seinän peittävästä viinikaapista. Summassakaan ei osu väärään, koska valikoima on niin hyvä. Koska tilaa on vain tusinalle, välitön ja intiimi tunnelma säilyy koko illan.

Vivant Cave. 43 Rue des Petites Écuries. www.vivantparis.com/en/cave/vivant-cave

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!