Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suorinta tietä maailmalle – uudet kiinnostavat lennot Helsingistä ulkomaille

Matka
 
Andrey Armyagov
Kuva: Andrey Armyagov

Aika on rahaa, erityisesti lentäessä. Vaihtamalla konetta voi säästää satoja euroja, mutta se pidentää matkustusaikaa ja lyhentää aikaa perillä. Suoria lentoreittejä Helsingistä maailmalle on tarjolla yhä enemmän, ja kohtuuhinnalla. HS kokosi uusimmat ja kiinnostavimmat.

argyropoulos
Moni pitää Ateenaa sekavana, toiset rakastavat sen muinaisen ja modernin vastakohtia.
Moni pitää Ateenaa sekavana, toiset rakastavat sen muinaisen ja modernin vastakohtia.

Ateena, Kreikka
5.4.–21.10.2015
Lähdöt: ke, su
Hinta: alkaen 249 e (Finnair)
Kesto: n. 3 h 45 min

Kuvaus: Euroopan vanhin kaupunki kehittyy yhä. Moni pitää Ateenaa sekavana, toiset rakastavat sen muinaisen ja modernin, vaurauden ja ränsistyneen vastakohtia, jotka ilmenevät kaikessa arkkitehtuurista ruokakulttuuriin. Ateenan autoton keskusta yhdistää kaupungin monet historialliset nähtävyydet Euroopan pisimmällä kävelykatualueella, joka muodostaa valtavan arkeologisen puiston, jonka keskellä kohoaa Akropoliin kukkula. Kreikan pääkaupungin syke ei pysähdy koskaan – ja Parthenonin temppeli loistaakin upeimmillaan illalla pimeän laskeuduttua.

Pafos, Kypros
31.3.–29.9.2015
Lähdöt: tiistaisin
Hinta: alkaen 309 e (Finnair)
Kesto: n. 4 h

Kuvaus: Kyproksen luoteiskärjessä, meren ja Troodos-vuorten välissä sijaitseva Pafos oli Rooman valtakunnan aikana Kyproksen pääkaupunki. Jumalatar Afroditen

kerrotaan syntyneen siellä meren kuohuista, ja Pafoksen lähettyvillä sijaitseekin tunnettu nähtävyys Afroditen temppeli. Pafos sopii sekä ranta- että aktiivilomailijoille – patikoimaan voi suunnata vuorille, ja läheisillä Coral Bayn sekä Geroskipoun rannoilla voi harrastaa muun muassa sukellusta.

Dublin, Irlanti
30.3.–23.10.2015
Lähdöt: ma, ke–su
Hinta: alkaen 199 e (Finnair)
Kesto: n. 3 h

Kuvaus: Dublinin värikäs historia alkaa viikinkiajoilta 800-luvulta. Sen jälkeen kaupungin ilmeeseen ovat vaikuttaneen niin normannit kuin Englannin hovikin.

Dublin onkin kiintoisa sekoitus menneisyyttä ja monikulttuurista nykypäivää. Se on sekä pääkaupunki että kylä, jonka etäisyydet taittaa helposti kävelleen. Ilmapiirissä huokuu tuttuus, ja ystäviä tavataan pubeissa, joita kaupungissa on yli tuhat.

Malta
2.4.–22.10.2015
Lähdöt: ma, to
Hinta: Alkaen 239 e (Finnair)
Kesto: n. 4 h 15 min

Kuvaus: Maltan historiaa ja nykypäivää määrittelee meri. Saarivaltio on ollut sijaintinsa vuoksi osana useissa taisteluissa, ja meri kuuluu niin ruokakulttuuriin kuin harrastuksiin. Mereltä näkee saaren kallionkielekkeille rakennetut lukuisat, valtavat temppelit, ja moni matkustaa Maltalle vesiurheilulajien vuoksi. Maltalla näkyvät ja maistuvat niin italialaisen, ranskalaisen kuin arabikulttuurin vivahteet.

conny bruns
Mallorcalle houkuttelee auringon, meren ja vesiurheilun lisäksi myös kulttuuri.
Mallorcalle houkuttelee auringon, meren ja vesiurheilun lisäksi myös kulttuuri.

Palma de Mallorca, Espanja
11.4.–24.10.2015
Lähdöt: päivittäin
Hinta: alkaen 329 e (Finnair)
Kesto: n. 5h 15 min

Kuvaus: Matkailijoiden suosima Mallorca muuttuu pikkuhiljaa, kun hotellien rakentamisen sijaan paikalliset ympäri saaren kunnostavat vanhoja kartanoja ja maatiloja myös matkailijoiden maatilakeitaiksi. Suositulle saarelle vetää nykyisin auringonpalvonnan, meren ja vesiurheilun lisäksi myös kulttuuri – erityisesti kesällä monet kyläfestivaalit tarjoavat palan menneisyyttä.

Split, Kroatia
5.5.–3.10.2015
Lähdöt: ti, la
Hinta: alkaen 249 e (Finnair)
Kesto: n. 3 h

Kuvaus: Adrianmeren rannalla sijaitseva Split kuhisee elämää, kuten se teki tuhansia vuosia sitten. Kaupungin vanhojen muurien sisällä seisoo muun muassa antiikin Rooman ajalta säilynyt keisari Diocletianuksen palatsi, joka on Unescon maailmanperintökohde. Splitin rantapromenadia Rivaa kuvataan Euroopan kauneimmaksi rantakaduksi.

jakub pavlinec
Puolan Gdansk on vuoroin kukistunut ja kukoistanut.
Puolan Gdansk on vuoroin kukistunut ja kukoistanut.

Gdansk, Puola
11.5.2015 alkaen
Lähdöt: päivittäin
Hinta: alkaen 189 e (Finnair)
Kesto: 2 h

Kuvaus: Käsityöläiset, kauppiaat ja sotien myrskyisä historia ovat muovanneet Gdanskin satamakaupungin ilmettä vuosisatoja – samoin kuin sen sijainti Baltian ja Puolan rajamaalla. Kaupunki on vuoroin kukistunut ja kukoistanut, ja on nykyisin tunnettu muun muassa meripihkastaan, monista museoistaan sekä viehättävistä kahviloistaan ja jokiristeilyistään.

evgeny dubinchuk
Chicago tunnetaan urheilusta, pilvenpiirtäjistä ja erinomaisesta ruuasta.
Chicago tunnetaan urheilusta, pilvenpiirtäjistä ja erinomaisesta ruuasta.

Chicago, USA
13.6.–17.10.2015
Lähdöt: ma, to, la
Hinta: alkaen 830 e (Finnair)
Kesto: n. 8 h 50 min

Kuvaus: Urheilua, pilvenpiirtäjiä ja erinomaista ruokaa. Taivaisiin kurkottava, lasinen Willis Tower, hopeanhohtoinen Pritzer Pavilion ja arkkitehtuurin preeriatyylin taidonnäyte Robie House ovat keskilännen tasaisen ja tuulisen kaupungin tunnusmerkkejä. Oli kyse amerikkalaisesta jalkapallosta, baseballista tai muusta urheilusta, peliin kannattaa poiketa. Musiikin ystäville: kaupungissa järjestetään maalis–syyskuun välillä yli 200 musiikkifestivaalia.

galyna andrushko
Portugalille kuuluvan Madeiran maisemia täplittävät jyrkät rinteet, metsät ja viiniviljelmät.
Portugalille kuuluvan Madeiran maisemia täplittävät jyrkät rinteet, metsät ja viiniviljelmät.

Madeira, Portugali
27.4.2015 alkaen
Lähdöt: kerran viikossa ympäri vuoden
Hinta: alkaen 389 e (Finnair)
Kesto: n. 5 h 35 min

Kuvaus: Jyrkkien rinteiden, metsien ja viiniviljelmien täplittämät jylhät maisemat, monet kasvitieteelliset puutarhat, pienet kylät ja rauhallinen elämä houkuttavat Afrikan länsikupeessa sijaitsevalle saarelle. Vuorenrinteellä seisovassa Quinta do Bom Sucesso -puutarhassa voi nähdä ja haistaa kaikki saaren puut ja kasvit, ja sieltä on loistava näköala Funchalin kaupungin yli. Saari on tunnettu erilaisista perinneruoista, kuten espetadasta, herkullisista lihavartaista, jotka valmistetaan avotulen äärellä.

Pula, Kroatia
27.6.2015 alkaen
Lähdöt: lauantaisin
Hinta: alkaen 85 e / suunta (Norwegian)
Kesto: 2 h 55 min

Kuvaus: Pula on yksi Kroatian suurimmista kaupungeista, mutta se on säilyttänyt pikkukaupungin ilmapiirin. Meren rannalla sijaitsevassa kaupungissa on säilynyt Rooman ajan arkkitehtuuria – tunnetuimpana amfiteatteri, jossa järjestetään yhä muun muassa konsertteja. Pulan kupeessa on viehättäviä rantabulevardeja, pikkukahviloita ja tasokkaita ravintoloita. Hieman etelämpänä Premanturan niemimaalla piilee suojeltu helmi, Kamenjakin huikaisevan kaunis luonnonpuisto.

Zürich, Sveitsi
30.3.2015 alkaen
Lähdöt: viisi kertaa viikossa
Hinta: alkaen 67 e / suunta (Swiss International Airlines)
Kesto: 2 h 45 min

Kuvaus: Zürichin-järven ja Limmat-joen risteyksessä sijaitseva Zürich on viehättävä yhdistelmä uutta ja vanhaa: kaupungin vanhan keskustan kapeat kadut, korkeat kirkot ja menneisyyttä huokuvat talot on säilytetty, mutta samalla vanhoja tehdasrakennuksia on muutettu taidegallerioiksi ja uusiksi asuinrakennuksiksi. Kaupungista käsin on helppo nauttia sitä ympäröivästä vehreästä luonnosta ja pikkukylistä, ja elokuun lopulla Zürichin kadut täyttyvät house- ja teknomusiikista, kun tuhansia ihmisiä saapuu juhlimaan Street Parade -festivaalille.

Izmir, Turkki
30.4.–15.10.2015
Lähdöt: torstaisin
Hinta: n. 240 e (Sun Express)
Kesto: n. 3 h 45 min

Kuvaus: Turkin kolmanneksi suurin kaupunki Izmir tunnettiin antiikin Kreikassa Smyrnan kaupunkina. Satamakaupunki Izmirissä latinalaiskristitty perinne yhdistyy kreikkalaiseen, armenialaiseen sekä juutalaiseen perinteeseen, ja liberaalin ilmapiirin kaupunki poikkeaakin muista Turkin kaupungeista – myös siinä, että toisin kuin muualla Turkissa Izmirin ravintoloiden, baarien ja liikkeiden ovet pysyvät auki kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin kestävän ramadanin aikaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!