Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italiassa voi rakastua rucolaan

Matka
 
Jaana Rinne

Mikä paikka: Italia

Mikä siellä on parasta: Ruoka

Keittiön monitaituri Sikke Sumari:

"Ensimmäisen kerran lensin Italiaan vuonna 1983 mieheni Tonyn kanssa. Matkakohde oli romanttinen Venetsia. Lähtemiseen oli monia syitä: maan moninainen kulttuuri, historia ja tietysti ruoka. Italialaisessa keittiössä ovat ranskalaisenkin keittiön juuret, vaikka he eivät halua sitä myöntää.

Olin tietysti syönyt pitsaa ja pastaa, mutta ennen ensimmäistä matkaa en osannut edes unelmoida Italian maalaiskeittiön aarreaitasta.

Italialainen keittiö kun on nimenomaan alueellinen maalaiskeittiö, jossa on aina käytetty sesongin paikallisia raaka-aineita.

Venetsiassa maistoin uuden, ihmeellisen maun. Kysyin tarjoilijalta, mikä oli outo vihreä lehti annoksessani. Olin löytänyt rucolan! Etsin käsiini kaupan, josta löysin siemeniä. Sen jälkeen rucola on kasvanut salaattipenkeissäni.

Venetsian jälkeen olen palannut Italiaan vuosittain ja kolunnut maan päästä päähän ja idästä länteen. Firenzessä opiskelin italian kieltä kuukauden. Muistan hyvin Mercato Centralen herkut, vanhat ukot valkoisissa paidoissaan ja henkselihousuissaan. Ikävä kyllä Firenzessä on liikaa turisteja vuoden ympäri.

Entinen suosikkikohteeni Toscana on jo niin täyteen ahdettu, että olen katsellut Marchea. Siellä voi vielä hengittää ja sen uinuvien kylien salaisuudet pitää itse löytää.

Ikimuistoisimmat hetkeni Italiassa liittyvät Federico Fellinin elokuvan tunnetuksi tekemään ihanaan elämään.

Mieleen muistuvat kaikki ne moninaiset kahvilat, joissa espresson saa yhdellä eurolla ja joissa cappuccinon maitovaahto on täydellisen pehmeä.

Tai ikivanhat oliivilehdot ja oliiviöljy, vanhat kaupungit ja kaunis kieli, jota en vieläkään harmikseni osaa kuin välttävästi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!