Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten matkustaa edullisesti bisnesluokassa? Ammattilainen neuvoo viisi keinoa

Matka
 
Juhani Niiranen / HS
Airbus A 380 -lentokoneen bisnesluokka. Kuva on vuodelta 2010.
Airbus A 380 -lentokoneen bisnesluokka. Kuva on vuodelta 2010. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Lentotarjouksia julkaisevan Lentodiilit-sivuston perustaja Miikka Karjalainen kertoo, miten hän sen tekee.

1. Unohda flirtti, kaiva lompakkoa

"Tarinat bisnesluokkaan pääsemisestä flirttailemalla lähtöselvityksessä eivät toimi todellisuudessa. Joskus lentoyhtiöt tarjoavat sähköpostilla mahdollisuutta korottaa matkustusluokkaa, jos bisnesluokassa on tilaa. Näin turistiluokkaan voidaan myydä lisää paikkoja. Moni lentoyhtiö myy vapaiksi jääneitä bisnesluokan paikkoja myös lähtöselvityksessä, joten paikkoja kannattaa tiedustella. Itse olen maksanut korotuksesta 300–400 euroa suuntaansa."

2. Matkusta sesongin ulkopuolella

"Bisnesluokan liput ovat yleensä halvempia ja turistiluokan liput vastaavasti kalliimpia lomasesonkien aikana, esimerkiksi heinä–elokuussa sekä pääsiäisen ja joulun tienoilla. Tämä johtuu siitä, että työmatkailijoita on silloin vähemmän liikkeellä. Bisnesluokan liput ovat myös hieman edullisempia kohteisiin, joilla ei ole suurta liikematkustuksen kysyntää. Esimerkiksi Bangkokiin voi päästä edullisemmin bisnesluokassa kuin Hongkongiin."

3. Välilasku laskee hintaa

"Kannattaa vertailla, mitä bisnesluokan lippu maksaa, jos matkan aloittaa vaikkapa Tukholmasta tai Oslosta. Sinne lentää useampi lentoyhtiö, ja siksi hintakilpailu on paljon kovempaa kuin Helsingissä. Välilaskukin laskee hintaa. Esimerkiksi Finnair myy lippuja halvemmalla ulkomailla: sama lento Tukholmasta Helsingin kautta Bangkokiin voi maksaa bisnesluokassa 1 400 euroa, kun suoraan Helsingistä lippu maksaa lähemmäs 3 000 euroa."

4. Hyödynnä lentopisteitä

"Yksi hyvä tapa matkustaa bisnesluokassa edullisesti on korottaa matkustusluokkaa lentoyhtiön kanta-asiakaspisteillä, joita voi kerryttää myös luottokorttiostoilla. Pisteitä kertyy riittävästi yhteen matkustusluokan korotukseen esimerkiksi Helsingistä Barcelonaan kortista riippuen 5 000–10 000 euron luottokorttiostoilla."

5. Huutokauppaa paikka

"Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille mahdollisuutta jättää tarjous bisnesluokan paikasta. Ideana on siis ostaa turistiluokan paikka ja yrittää huutokauppaamalla saada korotus bisnesluokkaan. Mahdollisuutensa saa parannettua, kun tarjoaa 5–10 prosenttia minimikorotusta enemmän, koska suurin osa matkustajista tarjoaa minimihinnan."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!