Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaipaatko luksusta? Ylellisyyttä etsivän kannattaa suunnata Pietariin

Matka
 
nikolai gontar
Viiden tähden hotelli W keskittyy muotiin ja designiin.
Viiden tähden hotelli W keskittyy muotiin ja designiin. Kuva: nikolai gontar

Kolme hotellia, joita et Suomesta löydä

1) Villi viiden tähden hotelli W

Pietarin palatsimaisten laatuhotellien joukossa designiin ja muotiin keskittyvä W on tyylikäs poikkeus.

"Seuratkaa valkoisia Porscheja", neuvoo Julija Luppjan vieraita, kuinka löytää harmahtava kivirakennus muiden samanlaisten rivistöstä.

Hotellin juju piileekin vaatimattoman ulkokuoren sisällä. Vastaanoton sijaan vieras astuu ensin värikkäiden sohvien täyttämään olohuoneeseen. Violettiin taittuvaan sisustukseen suunnittelija Antonio Citterio on hakenut innoitusta Faberge-munien koristeellisuudesta.

Julija Luppjanin titteli on Insider, ja se on tyypillistä W:n markkinointikieltä. Hänen tehtävänsä on yllättää yöpyjät niin ainutlaatuisin keinoin kuin mahdollista. Hän järjestää helikopteriajelut, vuokraa huvijahdit, löytää pääsyn suljettuihin bileisiin tai lähettää matkailijat lentämään tuulitunneliin, jossa laskuvarjohyppääjät harjoittelevat.

"Huhtikuussa Robbie Williams yöpyi meillä koiransa kanssa. Ostimme ison koiran sängyn ja kirjoitimme: Tervetuloa Pietariin, Spencer!", Luppjan kertoo.

Ei tarvitse olla Williams, jotta pääsee testaamaan W:n palveluita. Keskiviikosta perjantaihin Pietarin äveriäät tanssivat dj:n johdolla hotellin yläbaarissa yhdessä matkailijoiden kanssa. Toukokuussa aukeaa terassi, jossa juhlitaan Iisakin kirkon kupolin vieressä.

Vaikka W:n ote on rento, shortseissa ei terassibileisiin ole asiaan. Miehille Luppjan suosittelee pukua ja naisille muodikkaaseen mekkoon pukeutumista.

W on Pietarin viiden tähden hotellien joukossa kohtuuhintainen. Turistikadon ja halventuneen kurssin takia ruplahintoja on viime vuodesta nostettu vain hieman. Euroissa hinnat ovat edelleen selvästi halvempia kuin viime vuonna, vaikka rupla onkin viime viikkoina vahvistunut. Huokein kahden hengen huone 15.–16. toukokuuta maksaa 270 euroa yöltä.

Voznesenski prospekt 6, www.wstpetersburg.ru

Nikolai Gontar
Grand Hotel Europen ylellisestä brunssista on tullut Pietarissa käsite. Se on suomalaismatkailijoidenkin suosiossa.
Grand Hotel Europen ylellisestä brunssista on tullut Pietarissa käsite. Se on suomalaismatkailijoidenkin suosiossa.

2) Four Seasons hieroo kävijänsä kullalla

Pietarin tasokkain ja kallein luksushotelli on Venäjän ensimmäinen Four Seasons. Se avattiin puolitoista vuotta sitten pitkään venyneen entisöinnin jälkeen Leijonataloksi kutsuttuun 1800-luvun alun palatsirakennukseen. Moskova sai oman Four Seasonsinsa vasta myöhemmin.

Hotellin sisäpihalle kätkeytyy hemmotteluparatiisi Luceo Spa. Se käyttää hoidoissaan aitoa kultaa. Hieronnassa lihakset rentoutetaan öljyllä ja kullankappaleilla, ja iho kuoritaan sokerilla ja kultauutteella.

Four Seasons noudattaa tiukkaa hintapolitiikkaa eikä ole laskenut hintojaan. Kahden hengen huone 15.–16. toukokuuta maksaa 455 euroa.

Voznesenski prospekt 1, www.fourseasons.com/stpetersburg

3) Astoriassa aistii historian

Kolmas Iisakin kirkon kupeessa sijaitseva viiden tähden hotelli on Astoria, jonka valtti on sen menneisyys.

Jykevän hotellirakennuksen suunnitteli ruotsalaisvenäläinen arkkitehti Fredrik Lidvall, joka Venäjällä käytti nimeä Fjodor Lidval. Astoria aukesi vieraille 1912. Siellä ovat yöpyneet tanssin tienraivaaja Isadora Duncan, kirjailija Mihail Bulgakov ja runoilija Sergei Jesenin.

Toisessa maailmansodassa Leningradin piirityksen aikaan hotellissa toimi sairaala, jossa hoidettiin nälkää näkevään kaupunkiin ansaan jääneitä taiteilijoita.

Romanttinen Astorija on luksushotellien kolmikosta edullisin. Kahden hengen huone 15.–16. toukokuuta maksaa 224 euroa.

Bolšaja Morskaja 39, www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-astoria

nikolai gontar
Limusiininkuljettaja Juri esittelee liki kymmenmetristä maantielaivaansa.
Limusiininkuljettaja Juri esittelee liki kymmenmetristä maantielaivaansa.

Nauti ylenpalttinen brunssi: L'Europen brunssi on suomalaisten suosikki

Ravintola L'Europen johtaja Dmitri Zahartšenko ottaa henkilökohtaisesti vastaan jokaisen vieraan.

Grand Hotel Europen myöhäinen sunnuntaibrunssi on Pietarissa käsite, eikä ihme. Alkupalapöydässä on tarjolla muun muassa neljää eri tavoin valmistettua kylmäsavulohta, mätiä ja naudanlihacarpacciota.

Lämpimien ruokien puolella siirrytään karitsaan ja hapanimelään sianlihapataan kiinalaisittain. Aito Pecorino ja Gorgonzola odottavat juustotarjottimella, vaikka Venäjä onkin kieltänyt ruuan tuonnin lännestä.

Kaiken kruunaa jälkiruokapöydän sulaa suklaata pulppuava lähde ja ravintolan omat, käsintehdyt konvehdit.

Pietariin saapuu vieraita brunssille myös Moskovasta. Vaikka hintaan laskisi mukaan edestakaiset junaliput Pietariin ja takaisin, brunssi tulee silti halvemmaksi kuin vastaava Venäjän pääkaupungissa.

"Pääsiäisenä puolet vieraista oli suomalaisia", Zahartšenko kertoo.

Aiemmin hintaan kuului myös aitoa samppanjaa ja mustaa kaviaaria, mutta heikon taloustilanteen takia ravintola joutui poistamaan ne listalta. Erillisestä maksusta niitä voi silti ostaa.

Ranskalainen kuohuviini, valko- ja punaviini ja vodka sisältyvät brunssiin ja niitä saa juoda niin paljon kuin haluaa. Barista valmistaa jälkiruokakahvit, ja orkesteri soittaa pehmeää jazzia.

Pelkkä ravintolasali tekee vaikutuksen. Sen katto ja takaseinä on koristeltu 1900-luvun alussa tehdyin lasimaalauksin. Tuolloin oli suosittua yhdistellä kreikkalaista ja slaavilaista tai skandinaavista mytologiaa toisiinsa. Niinpä takaseinän yläosaan on kuvattu kreikkalainen auringonjumala Apollon, alaosassa purjehtivat viikingit. L'Europe oli Venäjän ensimmäinen ravintola, jonne saatiin sähkövalaistus.

"Lamput olivat arvoltaan kuin timantteja. 497 sähkölampun tarkoitus oli kertoa imperiumin silloisen pääkaupungin mahdista", Zahartšenko sanoo.

Brunssin hinta on 5 900 ruplaa eli 103 euroa. Pöytävaraus on suositeltava.

Mihailovskaja ulitsa 1/7, www.belmond.com/grand-hotel-europe-st-petersburg/restaurants_europe.

Shoppaa kuin Pretty Woman: DLT tarjoaa silkkaa ylellisyyttä

Tässä jäävät Helsingin putiikit toiseksi. Pietarin vanhin tavaratalo DLT eli Leningradin kauppatalo tarjoaa viisi kerrosta silkkaa ylellisyyttä. Katutasossa parfyymit kietoutuvat kävijän ympärille. Ranskalaiselta Caronilta on tarjolla uniikkeja tuoksuja, joiden pullot on tehty käsityönä. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa Tom Fordilta, Ralph Laurenilta ja Dolce & Gabbanalta on laajat valikoimat naisille ja miehille. DLT:llä on Pietarissa yksinoikeus näiden merkkien uusien mallistojen myymiseen.

Tavaratalo mainostaa pitävänsä hinnat eurooppalaisen hintatason mukaisena, vaikka yleensä tuontitavara on Venäjällä kalliimpaa. Ruplan vahvistuttua DLT laski hintoja keskimäärin 15 prosenttia. Niinpä brittiläisen John Smedleyn valkoinen t-paita maksoi aiemmin 16 950 ruplaa (297 euroa), nyt 14 400 ruplaa (252 euroa).

Kun Célinen toppi maksaa silti 109 000 ruplaa eli 1 910 euroa, täällä voi hyvin tyytyä myös ikkunaostoksiin tai ilmaisiin palveluihin. Näihin kuuluu vip-sovitushuone, jonka voi varata etukäteen tai kysyä paikan päällä myyjältä, onko tila vapaana.

Huoneissa on peili ja koroke, ja myyjät juoksuttavat asut sovittajan luo. Välillä voi siemailla kahvia – ja tuntea olevansa kuin Julia Roberts Pretty Woman -elokuvassa.

Bolšaja Konjušennaja 21–23, www.dlt.ru.

nikolai gontar
DLT on luksustavaratalo on, jossa passataan viimeisen päälle.
DLT on luksustavaratalo on, jossa passataan viimeisen päälle.

Liiku kaupungissa tyylillä: Limusiinit ovat Pietarissa arkipäivää

Limusiiniajeluista on jo ajat sitten tullut Pietarissa arkipäivää, huokailee laatuautoja vuokraava pietarilainen Limuzincom nettisivuillaan.

Jos Hummer, Infiniti tai Lincoln eivät tästä huolimatta ole vielä tulleet tutuiksi päivittäisillä matkoillasi, Pietari on hyvä paikka aloittaa.

Liki kymmenmetrisiä autoja lipuu Pietarin kaduilla tiheään, sillä ne ovat hääseurueiden, syntymäpäivien juhlijoiden ja koulun päättäjäisiä viettävien suosiossa.

Matkailijat haluavat kiertää limusiinilla katselemassa Pietarin nähtävyyksiä tai vaikkapa saapua näyttävästi illan teatteriesitykseen.

"Suomalaiset haluavat yleensä Jeepin, koska siihen mahtuu iso ryhmä. Nuoret ottavat omat kuohuviinit ja musiikit mukaan tai laulavat karaokea", kertoo kuljettaja Juri Bokarev Limopiter-vuokraamosta.

Hinnat ovat pysyneet viime vuoden tasolla ja tulevat suomalaiselle edullisiksi. Esimerkiksi 18–20 hengen Hummer H2 maksaa 1 450–2 350 ruplaa (25–41 euroa) tunnilta.

Lisätietoja: www.limopeter.ru

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!