Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intia tekee ihmisestä rennomman

Matka
 
Jaana Rinne

Mikä paikka: Intia

Mikä siellä on parasta: Vuoret

Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila

"Kymmenen vuotta sitten minulle tarjoutui tilaisuus lähteä kulttuurioppaaksi Intiaan. Sain laatia itse matkareitin. Matka alkoi Mumbaista, ja reitti kulki Intian keskiosissa monien paikkojen kautta, joissa ei turisti usein käy.

Muistan yhä vastaan tulleet tuoksut ja lämmön.

Ensimmäinen matka kesti runsaat kaksi viikkoa. Sen jälkeen olen palannut Intiaan joka vuosi, melkein aina uusille reiteille.

Intian parhaita puolia on lämpö. Pidän myös hyvistä kasvisruoista ja intialaisten välittömyydestä. Liikennekaaos, tungos ja meteli ottavat toisinaan päähän. Mutta ei ole paikkoja tai sattumuksia, joiden jälkeen olisin ajatellut, että tänne en ikinä enää palaa. Joka paikasta olen löytänyt jotain kivaa.

sam panthaky AFP
Meikkausta Intiassa.
Meikkausta Intiassa.

Intia on tehnyt minusta rennomman ja tyynemmän: olen oppinut, että on aika vähän asioita, joista kannattaa hermostua. Maalla on varmasti annettavaa muillekin. Intia ei ole mahdoton maa matkailla, eikä turvaton, jos ei mene ehdoin tahdoin vaarallisiin paikkoihin ja tietää etukäteen joitain asioita.

Suurimman vaikutuksen Intiassa minuun ovat tehneet vuoret, Himalaja pohjoisessa ja Etelä-Intian vuoret. Tai viidakon vihreys ja meri Keralassa, Tamilnadun temppelit, Rajasthanin ja Karnatakan keskiosien tasangot, maalaiskylät ja vanhat linnoitukset Pohjois-Intiassa.

Vanha ja suuri maa ei muutu hetkessä. Ehkä suurin muutos itselleni on kansallismielisen ajattelun ja uhonkin lisääntyminen. Romaaneissani en ole Intiaa hyödyntänyt, koska en tunne Intiaa mielestäni kyllin hyvin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!