Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme hyvää vaelluskohdetta

Matka
 
Helsingin Sanomat

Kappadokia, Turkki

Aasian puoleisen Turkin eli Anatolian keskellä sijaitseva Kappadokia on kuuluisa mielikuvituksellisista kivimuodostelmistaan. Göremen ja Ürgüpin pienistä turistikaupungeista on helppo tehdä muutaman tunnin patikointireissuja selkeästi merkityille poluille.

Jylhien maisemien lisäksi Kappadokiassa näkee kallioiden sisälle louhittuja kirkkoja ja maanalaisen kaupungin. Patikointipäivän päätteeksi voi herkutella turkkilaisella perinneruualla tai kuurata pölyt pois hammam-höyrysaunassa. Reissun kruunaa maisemalento kuumailmapallolla.

Kappadokiaan pääsee matkatoimiston vaellusmatkalla tai omatoimisesti Antalayan kautta. Parhaita aikoja vaeltamiseen ovat kevät ja syksy.

Sirpa Pääkkönen HS
Madeira, Portugali.
Madeira, Portugali.

Madeira, Portugali

Madeiran vaellusreitit seurailevat vuorenrinteisiin rakennettuja kastelukanavia eli levadoita. Loivasti nousevilla ja laskevilla kastelukanavilla on kevyt kävellä, mutta jyrkimpien rotkojen reunoilla tasapainoilu ei sovi korkeita paikkoja kammoaville.

Madeiralla vaeltaja näkee vehreitä laakeripuumetsiä, sankkoja saniaisniittyjä, keväistä kukkaloistoa ja vesiputouksia. Suurin osa saaren lukemattomista vaelluspoluista sopii parhaiten kiireettömiin päiväretkiin. Komeimmat maisemat aukeavat saaren korkeimmalta vuorelta, 1 862 metriin kohoavalta Pico Ruivolta.

Madeiralle pääsee helpoimmin pakettimatkalla. Parhaita aikoja vaeltamiseen ovat touko–kesäkuu ja syyskuu.

mikko-pekka heikkinen hs
Annapurna, Nepal.
Annapurna, Nepal.

Annapurna, Nepal

Himalajan vuoristo on maailman legendaarisin vaelluskohde. Edullisimmin vuoristovaellukselle pääsee Nepalissa.

Pokharan kaupungissa on lukuisia matkatoimistoja, joiden kautta voi järjestää oppaan ja kantajan. Suosituimmilla reiteillä pärjää yksinkin, mutta Nepalin vaelluskulttuuriin kuuluvat apulaiset tekevät patikoinnista vaivatonta, ja samalla tuetaan paikallista taloutta. Oppaan päiväpalkka on 20–25 euroa, kantajan vitosen vähemmän.

Annapurnan reiteillä ruokailu ja majoitus tapahtuu vuoristokylissä olevissa teetuvissa, joiden yksinkertaiset huoneet maksavat vain muutaman euron.

Suomalaiset matkatoimistot järjestävät vaellusmatkoja Nepaliin, mutta edullisten hintojen takia myös omatoiminen reissu on helppoa järjestää. Parhaina aikoina pidetään loka–marraskuuta ja maalis–toukokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!