Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten Ruotsin-risteilystä saa enemmän irti?

Matka
 
Kirsi Markkanen kannella.
Kirsi Markkanen kannella.

Paljon risteilevä Passionate Traveller -blogin kirjoittaja Kirsi Markkanen kertoo, miten hän sen tekee.

1. Valitse hyvä hytti

"Unohda ikkunaton B4 ja varaa vaikka sviitti. Viking Linellä on myös Comfort-luokan hyttejä, jotka sopivat, jos hakee luksusta halvemmalla. Näissä perushyteissä kerrossängyt on korvattu muhkealla parivuoteella. Siljalla on Commodore-hyttejä, joista osassa on parveke. Niihin kuuluu myös pääsy omaan loungeen, jossa on tarjolla pientä purtavaa ja jossa concierge hoitaa pöytävaraukset."

2. Kilistele kuohuviiniä

"Matka alkaa juhlavasti kilistelemällä. Pullo kuohuviiniä sisältyy luksushyttien hintaan. Edullisimpiin hytteihin saa tilattua hedelmiä, suklaata ja samppanjaa hyttitervehdyksenä, joka on mukava yllätys puolisolle. Aamulla kannattaa mennä buffetin sijasta kuohuviiniaamiaiselle. Se tarjoillaan rauhallisemmassa ympäristössä, valikoima on laadukkaampi ja kahvi ja tee tuodaan pöytään, jolloin ei tarvitse jonotella automaatilla."

3. Ota erikoislähtö

"Lähtöpäivää miettiessä kiinnittäisin huomiota viihteeseen, sillä laivoilla on paljon erilaisia erikoislähtöjä. Esimerkiksi Viking Linella on kuplivat viikot, Siljalla esitetään nyt Fame- ja Saturday Night Fever -musikaaleja. Niihin voi varata premium-paikat, joista näkee paremmin lavalle."

4. Rentoudu lumiluolassa

"Itse käytän ahkeraan laivojen spa-palveluita. Välillä otan pienemmän käsi- tai jalkahoidon, joskus kunnon aromaterapeuttisen kokovartalohieronnan. Viking Gracella on kiva spa-osasto, jossa on esimerkiksi lumiluola. Suosittelen kuitenkin varaamaan rauhallisen vip-tilan, koska kylpylässä voi olla ruuhkaa. Siinä on oma sauna, poreamme ja oleskelualue. Myös hoidot voidaan tehdä vip-tilassa."

5. Unohda buffet

"Sen sijaan kannattaa illastaa à la carte -ravintoloissa. Suosikkini on Viking Gracen Oscar-ravintola. Sieltä saa mielestäni Itämeren parasta ruokaa, ja keittiö suosii lähellä tuotettuja raaka-aineita. Ruotsin-laivojen ruuan taso on välillä jopa parempaa kuin kansainvälisillä risteilyaluksilla. Siljalla valitsisin fine dining -ravintola Bon Vivantin tai kala- ja äyriäisruokia tarjoilevan Happy Lobsterin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!