Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valokuvaaja vinkkaa suosikki­paikkansa Berliinissä

Valokuvaaja ja bloggaaja Tine Trommer hehkuttaa kotikaupunkinsa luovaa ilmapiiriä. Lempipaikkoihin kuuluu naistenkylpylä.

Matka
 
Kaarina Griffiths Jasmin Kokkola
Drinkkejä Neue Heimatissa.
Drinkkejä Neue Heimatissa.

1. Rähjäromantiikkaa ja herkkuja

Tässä paikka sille, joka hakee Berliinistä rähjäromantiikkaa. Kaupunkikulttuurin keskuksessa Urban Spreessä on graffiteja ja kuluneita pintoja. Mutta entisissä rautatievarikon halleissa Spree-joen rannalla on tarjolla myös ruokaa, taidenäyttelyjä ja konsertteja.

Viikonloppuisin varikkohalleihin nousee katukeittiö nimeltä Neue Heimat. Tarjolla on etnistä ja saksalaista ruokaa, viini-, olut- ja cocktail-baareja, musiikkia ja vaihtelevaa ohjelmaa. Sunnuntaisin samoissa tiloissa on kylätori eli Village Market. "Paikka on purku-uhan alla, joten siellä kannattaa käydä, kun vielä voi", Trommer opastaa.

Neue Heimat, Revalerstrasse 99 (Friedrichshain), avoinna pe ja la 18–04, Village Market su 12–20
www.neueheimat.com

Markthalle Neunin tarjontaa.
Markthalle Neunin tarjontaa.

2. Makumatkalla kauppahallissa

Markthalle Neun on kauppahalli ja todellinen ruokataivas Kreuzberg-kaupunginosassa. Kojuissa on tarjolla lähiruokaa suoraan tiloilta ja eri maiden herkkuja. Leipomokojulla voi seurata leiväntekoa alusta loppuun. Paikka perustuu ympäristöystävälliseen ajatteluun ja pienyrittäjien yhteistyöhön.

"Torstai-iltaisin järjestetään katuruokatapahtuma Streetfood Thursday. Kannattaa mennä ajoissa paikalle, sillä kahdeksaan mennessä paikka on kuin nuijalla lyöty".

Markthalle Neun, Eisenbahnstrasse 42–43 (Kreuzberg), on avoinna ti ja pe 12–20 ja la 10–18. Katuruokaa to 17–22. Kanttiini ja kahvila avoinna ma–la 12–16. Perjantai-iltapäivisin lasten keittokoulu.
www.markthalleneun.de

Turkkilaisen naistenkylpylän Hamam Berlinin aula.
Turkkilaisen naistenkylpylän Hamam Berlinin aula.

3. Naisten kylpyläkeidas

Tine Trommer usuttaa naisia menemään Hamam Berliniin, kun kaupungin vilinä käy voimille. Hamam Berlin on turkkilainen naisten kylpylä, jossa kukin asiakas perehdytetään henkilökohtaisesti kylpemisen saloihin. Kylpemisen ohessa jutellaan muiden naisten kanssa ja nautitaan vaikkapa kuppi teetä.

Hamam Berlin, Mariannenstrasse 6 (Kreuzberg), on avoinna ma 15–23 ja ti–su 12–23. Sisäänpääsy 16 e (3 tuntia). Hieronnat ja kauneushoidot tulee tilata etukäteen. www.hamamberlin.de

Jasmin Kokkola
Tine Trommer kävi valokuvataiteenmuseo C/O Berlinissä. Museo sijaitsee Zoon aseman tuntumassa Charlottenburg-kaupunginosassa.
Tine Trommer kävi valokuvataiteenmuseo C/O Berlinissä. Museo sijaitsee Zoon aseman tuntumassa Charlottenburg-kaupunginosassa.

4. Laatukuvia Amerikan talossa

C/O Berlin -taidemuseo kuuluu Euroopan tasokkaimpiin valokuvataiteen museoihin. Vaihtuvissa näyttelyissä näkee töitä valokuvauksen alkuajoilta nykypäivään. Museossa myös järjestetään työpajoja kaikenikäisille.

Viisikymmenluvulla pystytetty rakennus – Amerika Haus – toimi alun perin Yhdysvaltain kulttuuri- ja informaatiokeskuksena.

C/O Berlin, Hardenbergstrasse 22–24 (Charlottenburg), on avoinna päivittäin 11–20.
www.co-berlin.org

Shiso Burgerin purilaisannos.
Shiso Burgerin purilaisannos.

5. Purilainen aasialaisin maustein

Kaikki, tai ainakin melkein kaikki, syövät nyt hampurilaisia Berliinissä. Shiso Burger on Trommerin mukaan yksi kaupungin parhaista purilaispaikoista. Korealais-amerikkalaisen ravintolan hampurilaiset eivät ole pikaruokaa, vaan ajan kanssa tehtyä laatupurtavaa. Paikka on pieni ja "in". "Jopa Michelin-kokkien puhutaan käyvän siellä tankkaamassa."

Purilaisen täytteeksi voi valita vaikkapa angus-pihvin, lohifileen, tofua tai tiikerikatkarapuja. Talon hampurilaiseen, The Shiso Burgeriin, kuuluu marinoitu ja shiso-yrtillä maustettu tonnikalapihvi. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Luksushampurilaiset maksavat 4–6 euroa.

Shiso Burger, Auguststrasse 29 c (Mitte), on auki ma–la 12–23.30.
www.shisoburger.de

Naiset brunssilla Morgenrotissa.
Naiset brunssilla Morgenrotissa.

6. Reilu ja raikas kasvisaamiainen

Morgenrot-kahvilan buffetaamiainen käännyttää Trommerin mukaan kenet tahansa kasvissyöjäksi. Tarjolla on vastapaistettua leipää, herkullisia kasvislevitteitä, vegaanista kokkelia ja marinoitua tofua. Kahvi ja tee ovat reilusta kaupasta ja maitotuotteet luomua. Kaikki muu pyritään hankkimaan lähituottajilta ja ruokaosuuskunnilta.

Aamiaista tarjoillaan perjantaista sunnuntaihin klo 11–15. Kahvilassa on vilkas, kansainvälinen tunnelma.

Kahvila sijaitsee suositun Mauerparkin kirpputorin lähellä.

Cafe Morgenrot, Kastanienallee 85 (Prenzlauer Berg), on avoinna ti–to 12–01 ja pe–la 11–03, su 11–24
morgenrot.blogsport.eu

Paikallisopas: Tine Trommer 

Tine Trommer on 25-vuotias berliiniläinen valokuvataiteilija ja Saksan ehkä tunnetuin diabeteksestä kirjoittava bloggaaja.

Trommer on terveellisen ja eettisesti tuotetun ruuan kannattaja, ja siitä hän kirjoittaa myös blogeissaan.

"Haluan rohkaista ihmisiä elämään vapaata ja iloista elämää sairaudestaan huolimatta, ja siksi matkustan myös Diabetesliiton edustajana puhumassa näistä asioista", Trommer kertoo.

Nuori berliiniläisnainen ihailee japanilaista kulttuuria, kokkaa mielellään ja keräilee keittokirjoja, reseptejä ja – huulipunia.

 

Tine Trommerin blogit: www.blood-sugar-lounge.de ja www.icaneateverything.com

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!