Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten kaupunkiloma onnistuu lasten kanssa?

Näin ammattilainen sen tekee

Matka
 
Inna-Pirjetta Lahti
Inna-Pirjetta Lahti

Lapsiperheen matkat -blogin kirjoittaja Inna-Pirjetta Lahti kertoo, kuinka hän viettää kaupunkilomaa lastensa kanssa.

1. Suunnitelkaa yhdessä

"Moni ajattelee, ettei lapsia kannata viedä kaupunkilomalle, mutta kyllä se kannattaa. Matka pitää vain suunnitella tarkemmin, ja lapset on hyvä ottaa siihen mukaan. Kun he saavat itse ehdottaa vierailupaikkoja, he osaavat odottaa niitä. Esimerkiksi ranskaa opiskelleet lapseni saivat kielikylpymatkan Pariisiin, ja heidän toivomuksestaan kävimme muun muassa Parc Astérixissa."

2. Älä ahnehdi

"Aikuisen tulee helposti ahnehdittua liikaa käyntikohteita kaupunkilomalla. Lasten kanssa reissatessa on vielä tärkeämpää, ettei yritä tehdä liian monta asiaa yhtenä päivänä. Esimerkiksi Eiffel-torniin pelkkä jonottaminen kesti useamman tunnin. Suosittuihin nähtävyyksiin kannattaa ostaa liput etukäteen, jotta välttyy pitkältä odottamiselta."

3. Vapaampi ohjelma

"Euroopassa on paljon hyviä kaupunkikohteita, kuten Barcelona, jossa voi yhdistää kaupunkilomailun ja vapaamman olemisen. Pienten lasten kanssa pyrin siihen, että jos käymme jossain käyttäytymistä vaativassa paikassa, sen jälkeen on ohjelmassa puistossa leikkimistä tai rannalla uimista, jossa ei tarvitse olla niin ohjatusti. Liikkumiseen potku- ja cruiser -laudat ovat ihan ehdottomia."

4. Eväät ja syömiset

"Selvitän etukäteen paikallisen ruokailurytmin, jotta tekemiset ja tutustumiset voi suunnitella ruokailujen ympärille. Lounasajat ovat tarkat monessa paikassa, esimerkiksi Etelä-Ranskassa. Jos menee ravintolaan kahden jälkeen iltapäivällä, ei saa lounasta. Olen myös eväiden vannoutunut kannattaja. Kassissa on aina oltava syötävää ja juotavaa, jotta verensokeri pysyy riittävän korkealla, ja lapset jaksavat touhuta. Vessapaperiakin pitää olla."

5. Tee se itse -tehtävät

"Sadut ja tarinat ovat hauska tapa alustaa matkaa. Ennen Pariisiin lähtöä voi esimerkiksi katsoa Rottatouille-leffan ja bongailla paikkoja sitten paikan päällä. Lontoossa voi etsiä Harry Potterin maailmaa. Moni museo on miettinyt näyttelyjä lasten näkökulmasta. Münchenin Deutsches Museumista saa esitteen, jossa kerrotaan muun muassa avaruusraketista lapsia kiinnostavalla tavalla. Taidemuseosta kannattaa ostaa muutama postikortti ja kisata siitä, kuka löytää ensimmäisenä postikorttien kuvat näyttelystä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!