Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Madridin helmet

Madridin menevimmässä kaupunginosassa Malasañassa riittää tekemistä aamusta yöhön. Martin Lopézia viehättää kaupunginosan jatkuva muutos.

Matka
 
Minna Nyrhinen Maija Astikainen
Martin Lopéz on madridilainen toimittaja, joka johtaa palkittua menovinkkiblogia.
Martin Lopéz on madridilainen toimittaja, joka johtaa palkittua menovinkkiblogia.

1 Moderni perinnebaari

Madridissa perinteikkyys on nyt muotia, ja se tiedetään myös Verbena Barissa. Baarin ruokalistan ydintä ovat tyypillisimmistä tyypillisimmät madridilaisannokset, joita on modernisoitu hyvin hellävaraisesti. Baarin sisustus on sekoitus kitsiä ja mennyttä aikaa. Kokonaisuus on suunniteltu hyvällä maulla.

Verbena-baarin leipä.
Verbena-baarin leipä.

Lopéz käy Verbenassa usein aamiaisella tai lounaalla, koska ruoka on "superhyvää" ja "superhalpaa". "Kokonaisen päivän menun juomineen ja jälkiruokineen saa alle seitsemällä eurolla", Lopez intoilee.

Verbena sopii myös madridilaiseen tapaan käydä lasillisella työpäivän jälkeen. Verbenassa suosittu after work -juoma on Viejoven, jossa on puolet giniä ja puolet punaista vermuttia.

Verbena, Calle Velarde 24, avoinna ma–ke 9.30–24, to 9.30–02, pe–la 10–02, su 10–22.

Kafe Juansen ovensuu.
Kafe Juansen ovensuu.

2 Kahvilla vanhassa apteekissa

Martin Lopézin lempikahvila on vanhan apteekin tiloihin perustettu Kafe Juanse, jonka listalta löytyy paikallisherkkujen lisäksi makuja Baskimaasta ja Navarrasta.

Kahvilan omistajasiskokset Victoria ja Marina López (eivät sukua Martínille) ovat kotoisin San Sebastianista, ja he haluavat tehdä kotiseutunsa herkut tutuksi myös madridilaisille. Kahvilan suojeltu julkisivu on upea näky.

"Ulkoseiniä koristavat mosaiikkilaatat, jotka ovat apteekin vanhoja lääkemainoksia 1800- ja 1900-luvuilta", López kertoo.

Juanse Kafe, Calle San Vicente Ferrer 32, avoinna ti–su 9–22.
www. juansekafe.com.


La Fiambreran neitsytpatsaita.
La Fiambreran neitsytpatsaita.

3 Neonvärisiä neitsytpatsaita

Lópezin suosikkiputiikki La Fiambrera on Calle Pezin väriläiskä, jossa myydään kirjoja ja pikkuesineitä taiteen ystäville.

Kaupan hittituote on neonväreillä maalatut marmoriset neitsytpatsaat, jotka on suunnitellut kaupan omistaja Maite Valderrama. Valikoimasta löytyy Malasañankin oma neitsyt, Virgen de las Maravillas.

Putiikin nurkassa on pieni tiski kahvila-baarille. Kaupan keskiosassa on tila vaihtuville taidenäyttelyille.

Näyttelytilan takaa löytyy vielä pieni vintagekauppa, johon La Fiambreran toinen omistaja Ruth López-Dieguez (ei sukua Martin Lopézille) on valikoinut vaatteita ja somisteita enimmäkseen Yhdysvalloista.

Kaupan alakerrassa järjestetään muun muassa kirja- ja levyjulkkareita.

"Rakastan La Fiambreran tapaa niputtaa yhteen erilaiset konseptit", Lopéz sanoo.

La Fiambrera, Calle Pez 7, avoinna ma–pe 10–14.30 ja 16–21, la 11–21, su 12–21.
www.lafiambrera.net.


Zombie Bar on suosittu ravintola.
Zombie Bar on suosittu ravintola.

4 Zombiburgereilla lähtee nälkä

La Fiambreran naapurissa sijaitsevasta Zombie Barista saa Malasañan parhaat hampurilaiset, Lopéz vannoo. Ravintolan sisustus on sekoitus trashia, punkia ja 80-lukua.

Ravintolan omintakeinen tyyli on Madridin yöelämää monin tavoin vilkastuttaneen Zombie Studio -poppoon käsialaa, Lopéz kertoo.

Tarjoilija tuo pöytään nipun Marvelin sarjakuvalehtiä, joiden sisäsivuilta löytyvät ruokalistat. Hampurilaisaterioita on listalla yli kymmenen sorttia.

"Minusta on mukavaa, että kaikki listalta löytyvät hampurilaiset voi pyytää myös vege- tai vegaaniversiona. Madridissa ei ole liikaa kasvisvaihtoehtoja tarjoavia paikkoja", Martin Lopéz sanoo.

Zombie Bar, Calle Pez 7, avoinna ma–su 11–1.30. Keittiö avoinna 13.30–16 (viikonloppuisin 13.30–16.30) ja 20–00.
www.zombiebar.es.


Dry Barin drinkki.
Dry Barin drinkki.

Cocktaileja vuoden 1862 drinkkikirjan mukaan

Hampurilaisten jälkeen Lopéz ehdottaa vielä loppudrinkkejä 1862 Dry Barissa. Vuosiluku baarin nimessä viittaa siihen, että siellä tarjoillaan vain cocktaileja, jotka löytyvät vuonna 1862 julkaistusta maailman ensimmäisestä cocktailoppaasta. Täältä ei saa Mojitoja tai Piña Coladoja, vaan Dry martineja ja Mint Julepeja.

"1862 Dry Bar valittiin Espanjan parhaaksi cocktailbaariksi vuonna 2014", Lopéz kertoo.

Kaksikerroksinen baari on auki joka päivä iltapäivästä lähtien, mutta ahtainta siellä on iltakymmenen jälkeen.

1862 Dry Bar, Calle Pez 27, avoinna ma–su 15.30–2.30.


Paikallisopas:Martin Lopéz 

Martin Lopéz on 38-vuotias madridilainen, joka johtaa palkittua Madrid Diferente –blogia.

Blogissa julkaistaan lähes päivittäin artikkeleita, joissa nostetaan esiin Madridin mielenkiintoisimpia paikkoja perinteisten kohteiden ulkopuolelta. Blogista hakee inspiraatiota vapaa-aikaansa yli 90 000 lukijaa kuukaudessa.

"Blogimme on nykyään paljon muutakin kuin pelkkä blogi. Järjestämme myös muun muassa myyjäisiä, musiikkitapahtumia ja ruoka- ja juomamaistajaisia. Tarkoituksemme on järjestää juttuja, joihin ihmisillä on varaa", Lopéz kertoo.

Lopézin lempikaupunginosa Madridissa on Malasaña, koska siellä on elämää aamusta iltaan. "En halua koskaan jumiutua samoihin kuvioihin, vaan haluan löytää aina ne uusimmat ja kiehtovimmat paikat."

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!