Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Milanossa asuva Annamari Riekkinen avasi keittiönsä turisteille

Matka
 
annamari riekkinen
Annamari Riekkisen kotona tarjotaan sienirisottoa.
Annamari Riekkisen kotona tarjotaan sienirisottoa. Kuva: annamari riekkinen

Milanossa asuva Annamari Riekkinen avasi keittiönsä turisteille

Hyvä ruoka on jokaisen ulkomaanmatkan kohokohta. Ravintolan sapuskoilla ja sillä, mitä ihmiset kokkaavat kotonaan, voi kuitenkin olla suuri ero. Miten matkalla pääsee aidon paikallisen kotiruuan ääreen?

Suomalainen Annamari Riekkinen on asunut Milanossa kahdeksan vuotta. Hänen mielestään tärkeä osa maan kulttuuria jää kokematta, jos pitäytyy ravintolaruuassa. Riekkinen päätti toivottaa ventovieraat yhteiseen päivällispöytään italialaisen avomiehensä kanssa viime syksynä. Idea tuli avomieheltä, joka oli Intiassa matkustaessaan nähnyt kyltin erään kodin ulkopuolella. Siinä pyydettiin astumaan sisään ja "syömään mitä me syömme ja maksamaan mitä haluat".

Riekkinen laittoi ilmoituksen Rantapallo-sivustolle ja Anniinankulma-nimiseen blogiinsa. Päivällisvieraita tulikin kevään aikana muutamia. Ensimmäisellä kerralla vieraana oli kaksi suomalaista miestä. Ruokalistalla oli italialaiseen tapaan alkuruoka, eli pasta tai risotto, ja pääruoaksi cantaloupemelonia ja parmesan-kinkkua leivän kera. Jälkiruuaksi syötiin hedelmiä.

"Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia puolin ja toisin", Riekkinen sanoo.

"Ensimmäiset vieraamme kertoivat käyneensä Milanossa yli 15 vuoden ajan katsomassa paikallisen seuran jalkapallo-otteluita. Me olemme toisen joukkueen kannattajia ja siitä löytyi heti hauska puheenaihe."

Riekkisen mukaan molemmat osapuolet hyötyvät kotiravintolasta. Riekkinen saa puhua äidinkieltään suomalaisten vieraiden kanssa ja vaihtaa kotimaan kuulumiset. Vieraat taas saavat sellaisia matkavinkkejä Milanosta, joita ei opaskirjoista löydy. Tärkeintä on rentous: vieraille tarjotaan sitä, mitä perheessä normaalistikin syödään.

Riekkinen on huomannut, että kotiravintolat ovat yleistymässä kaikkialla.

"Olin todella innoissani, kun kuulin Suomessa järjestettävästä Ravintolapäivästä, jolloin kuka tahansa voi avata ravintolan. Selvästi trendi on yleistymässä kaikkialla."

Sivustoja, joiden kautta voi ruokailla ihmisten kotona ympäri maailmaa: gnammo.com, eatfeastly.com, mealsharing.com ja eatwith.com.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!