Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nukkumatilla kylässä – HS:n vinkit lapsiperheiden Berliiniin

Matka
 
Simo Vassinen
julia weckman hs
Berliinissä on myös upea luonnohistoriallinen museo, jossa lapset viihtyvät.
Berliinissä on myös upea luonnohistoriallinen museo, jossa lapset viihtyvät. Kuva: julia weckman hs

Leikkipaikka joka kulmassa

Prenzlauer Bergissä kaikuvat lasten äänet. Entisen Itä-Berliinin kaupunginosa heräsi nopeimmin henkiin Saksojen yhdistymisen jälkeen. Silloinen kaupunginosahallitus päätti panostaa lapsiin ja monet pommitetut tontit muunnettiin leikkikentiksi. Tänään lapsiperheiden suosiman alueen kaduilla, puistoissa ja kahviloissa on helppoa viettää huoletonta kesäpäivää.

Lomailun Prenzlauer Bergissä voi aloittaa esimerkiksi Helmholzplatzin puiden katveesta. Boheemi Kiezkind-perhekahvila tarjoilee soseruokien, piiraiden ja maitokahvin lisäksi teatterinäytöksiä ja leluja. Lapset innostuvat kahvilan eteen levittäytyvän puiston puisesta laivasta ja vanhemmat pingispöydistä.

Päivää perhekaupunginosassa voi jatkaa kävelemällä MACHmit!-lastenmuseoon. Entisessä kirkossa opitaan leikkimällä ja askartelemalla.

Kiezkind, Helmholzplatz 1 ja MACHmit!-lastenmuseo, Senefelderstraße 5/6, Prenzlauer Berg.

Luomutila keskellä kaupunkia

Domäne Dahlemin ulkoilmamuseo on Zehlendorfin museokeskittymän ykkönen lapsille. 1500-luvun persikanvärisen kivitalon tilukset toimivat luomutilana sekä kotieläintarhana kannustaen lapsia oppimaan ruoan alkuperästä rennolla otteella. Pienimmätkin voivat ruokkia kanoja sekä tutustua lampaisiin ja muihin eläimiin. Lasten kierroksilla saa hypätä traktorin kyytiin tai valmistaa oman mehiläisvahakynttilän.

Berliini on Euroopan ykkösmarkkinoita luomuruoalle. Myös Domäne Dahlem pyörittää lauantaisin omaa maalaistoriaan, josta voi poimia mukaan tuoreita kananmunia tai maalaislimpun. Perille pääsee kätevästi U3-metrolla (Dahlem-Dorf).

Domäne Dahlem, Königin-Luise Straße 49, Zehlendorf. Avoinna keskiviikosta maanantaihin klo 10–18.

Nukkumatilla kylässä

Babelsbergin elokuvapuisto imaisee lapset suoraan toiminnan keskelle. Euroopan vanhin elokuvastudio avasi ovensa yleisölle vuonna 1991. Alueella on kuvattu muun muassa Fritz Langin mestariteos Metropolis.

Maskeeraajalta voi saada otsaansa valehaavan ja näyttävä stunttishow räjähtää silmille. Yli metrin mittaiset voivat kiinnittää turvavyön ja kiljua läpi 4D-elokuvaseikkailun. Muita elämyksiä tarjoavat muun muassa Hannun ja Kertun piparkakkutalo, viidakkoleikkikenttä sekä interaktiivinen näyttely alkujaan itäsaksalaisesta Nukkumatista.

Studioilla voi myös kävellä läpi Quentin Tarantinon Kunniattomat paskiaiset -elokuvan katunäkymän.

Filmpark Babelsberg, Großbeerenstraße 200, Potsdam. Avoinna kesäaikaan päivittäin klo 10–18.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!