Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkabloggaaja neuvoo: Näin selviät yksin matkalla

Matka
 
Annika Palmujoki
Annika Palmujoki

Matkabloggaaja Annika Palmujoki kertoo, miten hän sen tekee.

1 Valitse tuttu matkakohde

"Vaati rohkeutta, ennen kuin uskalsin lähteä yksin matkalle, mutta se kannatti. Yksin matkustaessa saan tehdä, mitä itse haluan, eikä minun tarvitse tehdä kompromisseja. Suosittelen tekemään ensimmäinen matkan kohteeseen, jossa on ollut jo aiemmin. Näin itsenäiseen matkailuun voi totutella turvallisessa ympäristössä, eikä kaikki jännittävä tule kerralla."

2 Ota kirja mukaan ravintolaan

"Varaudun yksinäisiin hetkiin. Esimerkiksi syöminen ravintolassa voi olla tosi hankalaa, kun ympärillä kaikki muut ovat jonkun toisen kanssa. Siksi pidän mukana esimerkiksi kirjaa, lehteä tai tablettia. Kun on jotain mukavaa tekemistä, ei tarvitse miettiä yksinäisyyttä eikä istua ikään kuin odottamassa jotakuta."

3 Lähde matkaan valoisaan aikaan

"Matkalle kannattaa lähteä aamu- tai päivälennolla. Kun perillä on virkeänä valoisaan aikaan, kaupunkia voi heti lähteä tutkimaan. Jos kohteeseen saapuu vasta illalla, jo pelkkä pimeys, yöelämä ja ihmisjoukot voivat tuntua jollain tavalla pelottavalta."

4 Älä kitsastele majoituksessa

"Satsaan majoitukseen, koska hotellissa tulee usein vietettyä enemmän aikaa, kun on yksin. Huoneen pitää olla viihtyisä, jotta voi nauttia omasta olostaan. Se saa olla jopa astetta parempi kuin jonkun toisen kanssa matkatessa. Jos hotelli on pommi, se vie yksin matkustamisesta iloa. Toisen kanssa sitä on paljon helpompi kärvistellä."

5 Suunnittele etukäteen

"Joskus minulla on mennyt puoli päivää, ennen kuin olen saanut itseni liikkeelle. Jos olen suunnitellut matkaa etukäteen, tehnyt taustatyötä ja tiedän, mitä haluan nähdä ja tehdä, aamulla on paljon helpompi nousta ylös sängystä. Päiviä ei silti tarvitse aikatauluttaa, vaan tilaa pitää jättää myös seikkailuille. Loma ei saa olla suorittamista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!