Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesiputoukset ja tulivuoret houkuttelevat Filippiineillä

Matka
 

Mikä paikka? Davao, Filippiinit

Mikä siellä on parasta?

Ihmeellinen luonto

 

Norie Alfafara
Ystävien kanssa kotkapuistossa.
Ystävien kanssa kotkapuistossa.

Ismo Säärelä, Helsinki:

"Ystävystyin netin kautta filippiiniläiseen, joka houkutteli minut kotimaahansa. Se kannatti. Luonto on Filippiineillä ihmeellinen, niin monipuolinen ja erilainen kuin Suomessa.

Tyynen valtameren rannalla on valkoisia hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä, vesiputouksia ja tulivuoria. On vain kivaa istuskella lämpimässä merivedessä ja nauttia kookosjuomaa kuumassa.

Maa koostuu yli 7 000 saaresta. Olen jättänyt turistirysät, kuten Boracayn, muille. Minun paikkani on Davao Mindanaolla.

Siellä kannattaa käydä esimerkiksi Agusanin suoalueella, jossa asuu paitsi paikallisia myös krokotiilejä. Myös maailman suurin krokotiili Lolong oli kotoisin siltä seudulta.

Toinen kokemisen arvoinen elämys on kiipeäminen toimivalle tulivuori Apolle vajaan 3 000 metrin korkeuteen. Sinne kiivetessä riittää peruskunto, mutta korkean lämpötilan takia mukana pitää olla opas, joka voi auttaa matkatavaroiden kantamisessa.

Nousu kestää yhden päivän, paluu toisen. Yö ollaan vuorella. Ylhäällä näky on komea: kraatterista nousee savuvana ja huipulta näkyy kauas.

Luonnon lisäksi parasta ovat ihmiset. Filippiiniläiset ovat iloista sakkia, ja heidän kanssaan on helppo kommunikoida. He järjestävät isoja juhlia, joissa on tanssia ja laulua. Kun kutsuu yhden ystävän, hän kutsuu oman ystävänsä. Sana kiertää."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!