Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Havannan Hemingway- kliseet ja niiden vaihtoehdot

Matka
 

1 La Bodeguita del Medio

(Empedrado No. 307)

Baari, jossa kirjailija Ernest Hemingway siemaili mojitojaan Havannan vanhassa kaupungissa. Turistirysä, jolla on varaa palkata hyviä muusikoita. Mojito maksaa viitisen euroa.

Vaihtoehto: Wifredo Lam -nykytaidekeskuksen (Calle San Ignacio 22O) sisäpihalle näkee baarin edustalta, ja kulman takana on sisäänkäynti. Keskus on ollut Havannan biennaalin päänäyttämöjä.

2 La Floridita

(Obispo No. 557)

Baari, jossa Daiquiri keksittiin ja jossa Hemingway sitä siemaili. Turisteja houkutellaan Heminway-patsaalla, joka istuu kirjailijan lempipaikalla.

Vaihtoehto: Monserrate Barissa (Obrabia no. 410) kivenheiton päässä La Floriditasta on niin paljon halvempaa, että siellä näkee kuubalaisiakin. Alkukesästä täällä on soittanut ruotsinlaivoiltakin tuttu kuubalaisbändi. "Terveisiä Leningrad Cowboysille", muusikot huikkaavat. Café Paris (Obispo no. 202) on vastaava edullisempi baari, jossa matkallamme soitti sekä pystyynkuollut että aivan erinomainen bändi.

3 Hotel Ambos Mundos

(Obispo no 153)

Jo kadulta kerrotaan, että tässä hotellissa Ernest Hemingway asui pitkään, ja huone on nyt museona. Parasta on kuitenkin kattobaari iltaisin: aivan kohtuullista ruokaa turistihinnoin ja loistavat näkymät.

Vaihtoehto: Lähde vanhasta kaupungista ja vietä ilta Fabrica de arte -taidetehtaassa Vedadon kaupunginosassa (Calle 26 - Equina 11). Joka neljäs kuukausi uusitaan näyttelyitä, muuten paikka on auki iltakahdeksasta, ja tarjolla on baari ja kahvila, kuvataidetta, bändejä, teatteria ja paljon muuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!