Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hampurilaisravintola Almost Famousin tavoite on olla rakastettu tai vihattu, ei mitään siltä väliltä

Manchesterista alkunsa saanut hampurilaisravintola tunnetaan käsittämättömistä annoksista ja itsevarmasta asenteesta

Matka
 
Anne Salomäki
jirina alanko
Kasvissyöjät voivat tilata listan ulkopuolelta Alicia Silverstone -nimisen annoksen.
Kasvissyöjät voivat tilata listan ulkopuolelta Alicia Silverstone -nimisen annoksen. Kuva: jirina alanko

Millainen on kirjaimellisesti leuat loksauttava burgeri? Manchesterista Britanniasta lähtöisin oleva Almost Famous -ravintola tuntee reseptin.

Kaksi vuotta sitten Liverpoolin Almost Famousissa syönyt nainen joutui ensiapuun, kun hänen leukansa oli mennyt sijoiltaan hampurilaista haukatessa. Nainen kertoi asiasta Twitter-tilillään, ja paikallinen sanomalehti tarkisti asian sairaalasta.

Almost Famous, suomeksi melkein kuuluisa, ei ole Manchesterissa vain melkein julkkis. Ravintolan bisnesmanagerin Matt Potterin mukaan alussa markkinoinnin tarkoitus oli tehdä paikasta joko rakastettu tai vihattu, ei mitään siltä väliltä.

Esimerkiksi annosten kuvaaminen oli kielletty ja määrät rajoitettuja, eikä ulko-ovessa ollut kylttiä, mikä teki konseptista salaperäisen ja siksi kiinnostavan.

Moni rakasti: kun ravintolassa oli toissa kesänä tulipalo ja ovet piti laittaa korjaustöiden ajaksi säppiin, kaupungin burgerifanit menivät tolaltaan.

"Tukea tuli kaikkialta. Tiesimme, että Almost Famousin on noustava tuhkasta", Potter sanoo.

Nyt Almost Famouseja on kahden Manchesterin ravintolan lisäksi Leedsissä ja Liverpoolissa.

Valikoimaa ei ole suunniteltu ruokaympyrää silmälläpitäen. Esimerkiksi Shut Up America -nimiseen hampurilaiseen kuuluu paitsi paria erilaista juustoa ja lihaa, grillattua sipulia ja "fricklesejä" eli rasvakeitettyä suolakurkkua sekä kastikkeita, myös suuri, burgerin päälle aseteltu Oreo-jäätelökeksi.

"Herkullista, överiä ja tuhmaa ruokaa niille, jotka haluavat tehdä paheellisia valintoja", Potter kuvailee.

Mahdolliset terveys- tai sairausvaikutukset eivät hidasta Almost Famousin suosiota: ruokaa voi joutua odottamaan parikin tuntia.

Toistaiseksi kasvissyöjien täytyy tilata kasvisannoksensa menun ulkopuolelta.

"Salaiset" annokset tunnetaan nimillä Alicia Silverstone ja Brittany Murphy. Potter lupaa, että kun menujen uusi design tulee julki, myös kasvisvaihtoehdot tulevat kaikkien nähtäville.

 

Manchesterin Almost Famous -ravintolat ovat osoitteissa 100–102 High Street ja Great Northern Warehouse, Peter Street. Lisäksi ketjulla on ravintolat Leedsissä ja Liverpoolissa. Menu ei ole sama kaikissa ravintoloissa.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!