Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valokuvaaja Tiina Itkosen Grönlanti: Jäävuoret ovat kuin vaihtuva teatterilavastus

Matka
 
Tiina Itkonen
Tiina Itkonen

Mikä paikka? Grönlanti.

Miten sinne pääsee? Lentäen Kööpenhaminan tai Reykjavikin kautta.

Valokuvaaja Tiina Itkonen:

"Grönlanti-innostukseni sai alkunsa 20 vuotta sitten, kun opiskelin valokuvausta ja luin kirjan mytologiasta. Kirjassa oli kaunis tarina meren äidistä, joka on ollut grönlantilaisten jumala ennen kristinuskoa.

Tarina innoitti minut lähtemään Grönlantiin kuvaamaan lopputyötäni 1995. Olen palannut sinne yhä uudelleen.

Minuun tekivät vaikutuksen karu luonto. Joka päivä kun herää ja katsoo ikkunasta ulos, maisema on erinäköinen. Tuulet ovat joko tuoneet isoja jäävuoria rantaan tai vieneet ne pois.

Kaupungissakin luonto alkaa siitä, kun avaa majapaikan oven. Näköesteenä ei ole puita, vaan silmät kantavat kauas. Siellä tulee rauhoittava tunne.

Ilulissat on jäävuorten kaupunki. Hotel Arcticissa kannattaa käydä syömässä ja ihailemassa näköalaa Ilulissat Icefjordille.

Risteily jäävuorille on huikea kokemus. Kun jäävuori lohkeaa, se paukkuu kuin ukkonen. Yksi suosikkini on Qaanaaq, maailman pohjoisin asuttu paikka.

Kerran olin koiravaljakkoretkellä Ikerasakissa samaan aikaan Monacon ruhtinaan Albert II:n kanssa. Hän yöpyi pienessä lukottomassa mökissä. Kun veimme hänelle aamiaista, koputimme oveen, astuimme sisään ja yllätimme ruhtinaan sängyssä juuri heränneenä."

Tiina Itkonen
Itkonen palaa aina Grönlantiin.
Itkonen palaa aina Grönlantiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!