Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Atlantin pikkusaaret tunnetaan ihmissuhdekirjoista ja Tappajahaista

Matka
 
Schildtin pariskunta tapasi saarella kirjailija Nancy Thayerin puolisoineen.
Schildtin pariskunta tapasi saarella kirjailija Nancy Thayerin puolisoineen.

Mikä paikka? Nantucket, Yhdysvallat.

Miten sinne pääsee? Lentäen New Yorkin kautta.

 

Helsinkiläinen Pirkko Schildt:

"Löysin Nantucketin ensin kirjoista. Jo vuosia ennen ensimmäistä vierailuani tällä Yhdysvaltojen itärannikon saarella olin lukenut monta sinne sijoittuvaa kirjaa, enimmäkseen kevyitä ihmissuhdetarinoita.

Pieni saari Atlantilla alkoi tuntua niin tutulta, että halusin nähdä sen todellisuudessa.

Otin yhteyttä fanisivujen kautta kirjailija Nancy Thayeriin, jonka koko tuotannon olin lukenut. Kerroin, että olemme tulossa saarelle pitkälti hänen tarinoidensa takia, ja yllättäen hän suostui tapaamaan meidät!

Kävimme kylän keskeisessä kahvilassa, puolisot mukana. Nelistään istuimme iltapäivää ja juttelimme saaresta. Thayer antoi lisää vinkkejä, mitä vielä kannattaa tehdä, ja saarelaiset kävivät moikkaamassa häntä.

Nantucket on amerikkalaisten kesäsaari, joka yhdistetään lomaan ja rentoon elämään. Varmaan siksi monet kirjailijat ovat sijoittaneet sinne tarinansa.

Parasta ovat saarta ympäröivät rannat, pyöräily rauhallisia teitä pitkin ja retket majakoille. Saari ei ole suuri: me kaksi keski-ikäistä pyöräilimme saaren melkein päästä päähän päivässä.

Talot on rakennettu päreitä muistuttavista vanereista, jotka harmaantuvat vanhetessaan. Monessa talossa on kattoparveke, widow's walk, jolla vaimot aikoinaan tähystivät merelle odottaessaan kalastajiaan kotiin.

Samaan reissuun voi yhdistää retken läheiselle Martha's Vineyardille. Sekin on ihana kesäsaari, jossa voi tehdä myös tappajahaikierroksen, sillä Tappajahai-elokuvat sijouttuvat saarelle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!