Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin vietät minilomaa Helsingissä: Syö, suppaile, souda!

Matka
 
Rio Gandara / HS
Kuva: Rio Gandara / HS
Elisabeth Heinrichs
Elisabeth Heinrichs

Visit Helsingin sosiaalisen median koordinaattori Elisabeth Heinrichs kertoo, miten hän sen tekee.

 1. Aamupalaksi puuroa pyörästä

"Herkuttelu kuuluu matkailuun. Itse olen kaivannut Helsingin katuruokaan kotimaisia makuja, ja nyt niitä saa. Kesän uutuuksia ovat olleet erilaiset ruokapyörät, jotka pyörivät ympäri kaupunkia.

Minulla on kolme suosikkia: Kaffa Roasteryn kylmäuutettua kahvia lasipulloissa myyvä pyörä, tuorepuuroja tarjoileva Puurola ja karjalanpiirakoita jännillä levitteillä kauppaava Carelian Bike.

Levitteistä lempparini on avokadotahna. Karjalanpiirakka ja avokado ovat hyvällä tavalla hullu yhdistelmä."

2. Nauti merestä kesäkahviloissa

"Aurinkoisesta päivästä on kiva nauttia merellisissä kesäkahviloissa. Itse viihdyn kahvila Birgitassa Eiranrannassa ja konttikahvilassa Hernesaaren rannassa. Birgitasta on aivan upeat merinäköalat, konttikahvilassa on taas palmuja ja hiekkarantaa. Siellä tulee sellainen olo, että ollaanko vielä tosiaan Helsingissä vai peräti ulkomailla. Se on Helsingin Riviera!"

3. Tasapainoile Töölönlahdella

"Suppailu Töölönlahdella on hauska irtiotto arjesta, ja samalla saa aurinkoa. Hakuna Matata vuokraa sup-lautoja kahvila Tyynen yhteydessä. Jos uskaltaa, laudalla voi supata vaikka Tokoinrantaan asti.

Itse pysyttelin visusti Töölönlahdella. Se on yksi Helsingin kauneimpia paikkoja ja siitä erikoinen, että siellä voi kokea suuria kontrasteja: vaikka lahti on keskustassa, veden päällä ei kuule kaupungin eikä liikenteen melua."

4. Souda tykkisluupilla

"Suomenlinnassa pitää käydä ainakin kerran kesässä. Tänä kesänä sinne on rakennettu replika 1700-luvun tykkisluupista, jolla pääsee ajelemaan. Se toimii moottorilla, mutta sitä voi myös soutaa.

Se on tosi rankkaa, sillä sluuppia soudetaan seisten. Mukana on näyttelijä, joka esittää Fredrik Henrik af Chapmania. Replika perustuu hänen piirustuksiinsa."

5. Kurkista Vallisaareen

"Tykkään saarista, ja Helsingin edustalla niitä on yli 300. Vallisaari on tarkoitus avata yleisölle ensi vuonna, mutta jo tänä kesänä Royal Line järjestää sinne opastettuja kierroksia.

Vierailu saarella on jännittävää. Siellä pääsee Taru Sormusten herrasta -tyylisiin maisemiin ja Aleksanterin patteriin.

On uskomatonta, miten hyvin ne ovat säilyneet satoja vuosia. Myös sotilaiden seinille kirjoittamat rakkaudentunnustukset koskettavat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!