Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalastusta, retkeilyä, historiaa ja villejä gepardeja

Matka
 

Toiminta

Atlantin rannalla sijaitsevassa Swakopmundin kaupungissa Saksa kohtaa Afrikan. Saksalaisten siirtomaaisäntien historia näkyy arkkitehtuurissa, oluttuvissa ja ihmisissä.

Swakopmund on myös toimintalajien keskus. Kaupungin lähistöllä voi harrastaa esimerkiksi lainelautailua, kalastusta, hiekkalautailua, laskuvarjohyppyä ja ratsastusretkiä.

Eläimet

Pohjois-Namibiassa sijaitsevaa Etoshan luonnonpuistoa pidetään yhtenä Afrikan parhaista paikoista nähdä villieläimiä. Puistossa on valtavasti eläimiä ja vähemmän turisteja kuin esimerkiksi Etelä-Afrikan suojelualueilla.

Safarilla Etoshassa on hyvät mahdollisuudet nähdä niin sanotut viisi suurta, eli norsu, leijona, puhveli, sarvikuono ja leopardi. Namibiassa on myös noin kolmannes maailman villinä elävistä gepardeista.

Retkeily

Eteläisen Namibian mahtava Fish River Canyon on maailman toiseksi suurin kanjoni. Jylhä vajoama on 550 metriä syvä ja noin 160 kilometriä pitkä. Seikkailuhenkisten tapa tutkia Kalajoen kanjonia on useita päivä vievä patikointi halki 1,5 miljardia vuotta vanhojen maisemien.

Historia

Suomella ja Namibialla oli pitkä yhteys jo kauan ennen kuin presidentti Martti Ahtisaari YK-diplomaattina kätilöi maalle itsenäisyyden 25 vuotta sitten. Ensimmäiset suomalaiset lähetyssaarnaajat asettuivat Ambomaalle (nykyisen Namibian pohjoisosa) jo 1870. Ambomaalla Olukondassa voi vierailla legendaarisen lähetystyöntekijän Martti Rautasen perhehaudalla ja entisessä kodissa, joka on nyt museo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!