Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS vieraili kolmessa elokuvahuvipuistossa – Euroopan kohteet pärjäsivät vertailussa Hollywoodille

Kiinnostaako elokuvahuvipuisto mutta ei yli kymmenen tunnin lentomatka Yhdysvaltoihin? HS:n vertailussa Italian ja Espanjan puistoissa oli halvempaa ja osin hauskempaa kuin alkuperäisessä.

Matka
 
Juri Vuortama
mv photos
Gardajärven Movieland Parkin hurjiin laitteisiin pääsi testipäivänä lähes jonottamatta.
Gardajärven Movieland Parkin hurjiin laitteisiin pääsi testipäivänä lähes jonottamatta. Kuva: mv photos

Movieland Park Gardajärvi, Italia

Gardajärven rannalla Italiassa sijaitseva Movieland Park on kuin Los Angelesin Universal-studioiden teemapuisto pienoiskoossa. Laitteet vain ovat hurjempia, liput huomattavasti halvempia ja jonot liki olemattomat.

Perille pääsee kätevästi autolla esimerkiksi Milanon ja Venetsian välistä A4-moottoritietä pitkin.

Kaunis järvireitti Gardesanaa pitkin Gardajärven yläpäästä kannattaa unohtaa, jos ei halua käyttää puolen tunnin ajomatkaan kolmea tuntia. Sesongin aikana moottoritien kautta kiertämällä säästää aikaa ja hermoja.

Peschieraan voi matkustaa myös junalla muun muassa Venetsiasta tai Veronasta. Viiden kilometrin matkan asemalta huvipuistoon voi taittaa maksuttomalla bussilla.

Movieland Park osoittautuu harvinaiseksi huvipuistoksi: melkein jokaiseen laitteeseen pääsee jonottamatta – ja kyyti on välillä todella hurjaa.

Horror House mainostaa 600 sekunnin kauhukokemusta, ja kävijää kiusaavat erittäin elävät "kuolleet". Pakoon pitäisi pötkiä seuraamalla katossa näkyviä punaisia valopilkkuja pilkkopimeässä käytävässä. Paniikki iskee, eikä uloskäyntiä tunnu löytyvän.

Freddy Kruegeriksi tai Manaajan pikkutytöksi pukeutuneet työntekijät löytävät kyllä sinut. Lapsille kauhutaloa ei voi suositella ja aikuisillekin vain varauksella. Keskustelupalstoilla kävijät jakavat kokemuksiaan jopa talossa saaduista ruhjeista.

Magma 2.1. -rekkaseikkailu viidakossa on toteutettu uskomattoman hyvin. Matkalla kokee vauhdin hurmaa ja kastuu vähintään yhtä märäksi kuin perinteisessä vesivuoristoradassa.

KITT Superjet siirtää Ritari Ässän temput nokkelasti valtavaan vesialtaaseen. Rambo-stuntnäytöksessä meno yltyy hetkittäin esikuvaa rajummaksi.

Kaikki ei toki ole täydellistä. Puiston vessat ovat vaatimattomat ja aukioloajat lyhyet.

Puisto suljetaan päivittäin jo kello 18 heinä- ja elokuuta lukuun ottamatta.

Päivälippu maksaa aikuisilta 25 euroa ja lapsilta 19 euroa.

Movieland on HS:n huvipuistokierroksen voittaja.

www.canevaworld.it/movieland/


alamy
Madridin lähellä sijaitsevan Parque Warnerin alue on valtava ja laitteet kaukana toisistaan.
Madridin lähellä sijaitsevan Parque Warnerin alue on valtava ja laitteet kaukana toisistaan.

Parque Warner Madrid, Espanja

Madridin lähistöllä Espanjassa sijaitsee salaperäinen Warner Brosin teemahuvipuisto. Salaperäinen siksi, että aukioloajat vaihtelevat. Etukäteen ei voi tietää, milloin puisto menee kiinni.

Kaupunkilomailijat voivat hypätä junaan Madridissa ja jäädä pois Pintossa. Matka taittuu puolessa tunnissa. Asemalta puistoon kulkevaa kaupungin bussia 413 saa odotella pahimmillaan toisen mokoman.

Matka Parque Warnerin porteille kestää parikymmentä minuuttia, joten perille päästyään toivoo, että puisto olisi auki ainakin kello 19:ään asti, kuten sen nettisivujen mukaan sesongin ulkopuolella pitäisi olla.

Portilla lipunmyyjä kuitenkin ilmoittaa, että tänään suljetaan jo kuudelta.

Tulee kiire tutustua alueeseen, joka on valtava. Laitteelta toiselle kävelee helposti jopa vartin, ja pian selviää, että testipäivänä monet niistä ovat kiinni.

Puiston hurjimmaksi mainostettu Stunt Fall -vuoristorata on suljettu teknisen vian takia, joten jännitystä on ilmassa, kun eteen kohoaa puiston toinen vuoristorata, puurakenteinen Coaster-Express. Se on noin kolme kertaa Linnanmäen legendaarista vuoristorataa isompi – ja nopeampi.

Kyyti on niin rajua, että muistoksi jää muutama mustelma ja kipeät niskat.

Omalaatuinen kummitustalo Hotel Embrujado on sisustettu Hollywoodin legendaarisen Chateau Marmont -hotellin tyyliin. Embrujado on "hylätty luksushotelli", jossa tapahtuu kummia. Sieltä poistuttuaankaan ei tajua, mitä ihmettä tapahtui.

Puistoon pääsee Madridin keskustasta myös Warnerin bussilla. Matka pitää varata ja 16 euron lippu maksaa etukäteen netissä. Ohjeet bussin tilaamiseksi itselle sopivaan paikkaan on vain espanjaksi.

Vaihtoehtoja ovat kaupungin linja 412 Villaverde Bajon linja-autoasemalta tai oma auto valtatietä A4 pitkin.

Puisto lupaa elokuussa pitää ovensa auki 23:een ja joinain päivinä jopa puoleenyöhön.

Mielivaltaisten sulkemisaikojen, suljettujen laitteiden ja ynseän yleistunnelman takia Parque Warner jää kierroksen jumboksi.

parquewarner.com/

mv photos
Hollywoodin alkuperäisessä teemapuistossa on huvipuistolaitteiden lisäksi paljon simulaattoreita. The Simpsons Ride muistuttaa 4D-elokuvaa.
Hollywoodin alkuperäisessä teemapuistossa on huvipuistolaitteiden lisäksi paljon simulaattoreita. The Simpsons Ride muistuttaa 4D-elokuvaa.

Universal-studiot Los Angeles, Yhdysvallat

Universal-studioilla Los Angelesissa ensimmäinen sääntö kuuluu: kaiva kuvetta.

Jos vierailun aikana haluaa ehtiä useampaan kuin yhteen laitteeseen tai show'hun, kallis eturivin lippu on pakkohankinta. 172 eurolla saa laminoidun passin, jolla pääsee omasta sisäänkäynnistä jonojen ohi.

Peruslippu maksaa yli 10-vuotiailta runsaat 86 euroa ja sitä nuoremmilta 79. Jopa tuntien jonojen takia rahalle ei ehkä tule vastinetta.

Sisällä puistossa kaikki on hieman koreampaa kuin Italian Movielandissa, mutta varsinaisia huvipuistolaitteita ei ole ainakaan enempää.

Simulaattoreita on paljon, ja niistä paras on The Simpsons Ride. 4D-elokuvan tapaiseen seikkailuun mahtuu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Erinomaisesti on toteutettu myös Transformers – The Ride 3-D.

Kieputtimien vaihtoehtoina on muun muassa tehostenäytös, jossa salaisuudet hittielokuvien tuotannosta väännetään yleisölle rautalangasta.

Studiokierrokselle pääsee bussilla, ja matkan varrella yllättyy huomatessaan, kuinka pieniltä jättituotantojenkin lavasteet näyttävät.

Kävijä pääsee niin Batesin motellille, Tappajahain satamaan, Jurassic Parkin viidakkoon kuin Täydellisten naisten Wisteria Lanellekin.

Los Angelesissa liikutaan autolla, joten se on myös nopein tapa päästä osoitteeseen 100 Universal City Plaza. Pysäköinti nokkelasti nimetyssä Jurassic Parking -pysäköintitalossa maksaa kello 15:n jälkeen 9 dollaria ja sitä ennen 15 dollaria.

Aukioloajat vaihtelevat, joten ne kannattaa tarkistaa netistä.

Puiston tarjonta on omaa luokkaansa, mutta niin ovat hinnatkin. Universal-studiot sijoittuvat HS:n kierroksella hopealle.

www.universalstudioshollywood.com/

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!