Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n kirjeenvaihtaja vinkkaa: Tässä ovat Lontoon parhaat käsityökaupat

Käsityön ystävä löytää Lontoosta paljon kivoja lanka- ja kangaskauppoja. Miljoonakaupungissa niihin ei törmää sattumalta, vaan oikeat osoitteet täytyy tietää.

Matka
 
Conor O'Leary
Gerard Allt on pitänyt I knit -kauppaa kahdeksan vuotta.
Gerard Allt on pitänyt I knit -kauppaa kahdeksan vuotta.

Kutojat tietävät, kuinka vaikeaa kumppania on saada seuraksi lankakauppaan. Lankojen hypistely ei kerta kaikkiaan kiinnosta niitä, jotka eivät itse neulo.

I Knit

Lontoolainen I Knit -kauppa on keksinyt tähän ratkaisun. Siellä seuralaisen voi istuttaa sohvalle viinilasi toisessa ja kirja toisessa kädessä. Kaupassa on nimittäin baarikaappi, josta voi ostaa olutta, viiniä ja limonaatia.

Lankakauppa sijaitsee aivan Waterloon aseman lähellä, ja verkkosivuilla on tarkat käyntiohjeet. Kaupan itse värjätyt villalangat ovat asiakkaiden suosiossa, kertoo omistaja Gerard Allt. Keskiviikko- ja torstai-iltaisin kokoontuvat käsityökerhot.

"Britanniassa neulomisinnostus alkoi kymmenisen vuotta sitten ja se jatkuu yhä", Allt kertoo Pan - ja Percy -koirien pyöriessä jaloissa.

Osoite: 106 Lower Marsh, Lontoo SE1 7AB. Maanalainen: Waterloo. Lisätietoja: www.iknit.org.uk


Conor O'Leary
Pieteetillä sisustetussa Loop-lankakaupassa on paljon pieniä erikoismerkkejä, joita ei saa muualta.
Pieteetillä sisustetussa Loop-lankakaupassa on paljon pieniä erikoismerkkejä, joita ei saa muualta.

Loop

Jotkut lankakaupat ovat kuin karamellejä, ja lontoolainen Loop on niistä kaikista makein. Loopin omistaja Susan Cropper on sisustanut kaksikerroksisen kaupan kuin pienen nukkekodin. Jokainen yksityiskohta on harkittu aina näyteikkunaa ja kaupan omaa kangaskassia myöten.

Ja ne langat. Loopista löytyy monia pieniä erikoismerkkejä, joita muualta ei saa. Lankoja tilataan Loopiin muun muassa Britanniasta ja muualta Euroopasta, Japanista ja Yhdysvalloista. Tänne tullaan etsimään harvinaisuuksia.

Osoite: 15 Camden Passage, Islington, Lontoo, N1 8EA. Maanalainen: Angel. Lisätietoja: www.loopknitting.com


Liberty

Kankaat ovat kuuluneet legendaarisen Liberty-tavaratalon valikoimiin sen perustamisesta eli vuodesta 1875 lähtien. Liberty on nykyään kallis muotitavaratalo, mutta käsityön ystävien kannattaa kivuta kaupan yläkerroksiin. Sieltä löytyvät kuuluisat värikkäät ja kuviolliset Liberty-kankaat ja brittiläiset Rowan-langat.

Liberty on erityisen hyvä paikka hankkia kaikkea pientä ja sievää käsitöiden oheismateriaalia. Halpa se ei kuitenkaan ole, vaan brändistä saa maksaa. Myös itse talo on näkemisen arvoinen.

Osoite: Regent Street, Lontoo, W1B 5AH. Maanalainen: Oxford Circus. Lisätietoja:
www.liberty.co.uk


Conor O'Leary
Kunnon lankakaupat tarjoavat inspiraatiota käsityön harrastajille, jotka eivät tiedä, mitä väsätä seuraavaksi.
Kunnon lankakaupat tarjoavat inspiraatiota käsityön harrastajille, jotka eivät tiedä, mitä väsätä seuraavaksi.

John Lewis

John Lewis -tavarataloketju kuuluu brittiläisyyden ytimeen. Sieltä haetaan kodin tekstiilit, huonekalut ja ruoat, kun halutaan satsata laatuun mutta ei pröystäillä.

Tavaratalo myy myös lankoja, kankaita ja ompelutarvikkeita. Tänne kannattaa tulla, kun kaipaa kattavaa perusvalikoimaa ja asiantuntevia neuvoja. Oxford Streetin käsityöosasto on suurin, mutta tungos voi olla paha. Saman ketjun Peter Jones -tavaratalon lankaosasto on pieni mutta rauhallinen – ja aluekin on idyllisempi.

Osoite: 300 Oxford Street, Lontoo, W1C 1DX. Maanalainen: Oxford Circus tai Bond Street. Peter Jones. Osoite: Sloane Square, Lontoo, SW1W 8EL. Maanalainen: Sloane Square. Lisätietoja kummastakin: www.johnlewis.com

Goldhawk Road

Tähän pitää varata vähintään puoli päivää: kangaskauppoja on vieri vieressä parisenkymmentä, ja koskaan ei tiedä, mitä kauppojen sekalaisista pinkkapinoista löytyy.

Goldhawk Road on katu, jonne tullaan tekemään kangaslöytöjä. Kauppojen tekokuituja täyteen tupatut näyteikkunat eivät houkuttele, mutta ensivaikutelman ei pidä antaa hämätä. Sisältä voi löytää upeita silkkejä ja villoja edulliseen hintaan.

Goldhawk Road, useita kauppoja, auki ma–la, yleensä kello 10–18. Maanalainen: Shepherd's Bush tai Goldhawk Road.

Annamari Sipilä on Helsingin Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja. Hän ihailee taitavia käsityöläisiä ja käsityönharrastajia sekä uskoo siihen, että aivotoimintakin tehostuu kun käsille antaa tekemistä. Ostaa osaa kuka vain – mutta saman tekeminen itse kysyy taitoa, näkemystä ja kärsivällisyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!