Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beninissä voodoo-jumalille uhrataan pontikkaa

Matka
 
Beniniläiset pukeutuvat juhlia varten samasta kankaasta ommeltuihin vaatteisiin. Se korostaa yhteenkuulumista.
Beniniläiset pukeutuvat juhlia varten samasta kankaasta ommeltuihin vaatteisiin. Se korostaa yhteenkuulumista.

Mikä paikka? Grand-Popo, Benin

Miten sinne pääsee? Lentäen Istanbulin tai Pariisin kautta.

Lappeenrantalainen
Soile Rinno:

"Olen siitä onnekas, että saan matkata Beniniin ja erityisesti Grand-Popoon vuosittain vapaaehtoistyön vuoksi.

Benin ei ole kuuluisa eläimistään. Vanha sanonta kuuluu, että jos haluaa nähdä eläimiä, kannattaa mennä Itä-Afrikkaan, ja jos ihmisiä, Länsi-Afrikkaan.

Benin tarjoaa kokemuksia, joita kehittyneissä turistikohteissa ei ole: kansa on lähellä. Heidän kanssaan voi helposti heittäytyä juttusille.

Voodoo on yleistä. Legba-alttareita on näkösällä, ja niille uhrataan joskus kana, toisinaan pontikkaa. 10. tammikuuta on kansallinen voodoo-päivä, jolloin Etelä-Beninissä on voodoolahkojen kokoontumisia. Niihin ovat matkailijatkin tervetulleita.

Ilmasto on kuuman kostea, ja huulilla maistuu meren suolaisuus. Viimeistään tammikuussa alkaa harmattan eli talvikausi. Silloin ilmassa leijuu Saharasta tullutta hiekkapölyä, joka viilentää auringon poltetta. Lämpötila laskee lähemmäs 20:tä astetta, joskus alikin. Kaikki palelevat ja ovat kauhuissaan kylmyydestä.

Yksi mieleen jäänyt elämys Grand-Popossa oli, kun Atlantin rannalla pikkuruiset merikilpikonnat kuoriutuivat pingispallon kokoisista munista ja tepastelivat mereen. Tilanne oli samalla liikuttava ja riemastuttava.

Läheisessä orjakaupan keskuksena toimineessa Ouidahissa kärsimyksellä silattu orjatie taas hiljentää ajattelemaan, millainen ihminen on aina osannut toiselle olla, kun maksimoi taloudellisen hyödyn lähimmäisensä selkänahasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!