Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Treenaamaan vai hemmoteltavaksi? – Kylpylät eri tarpeisiin

Matka
 
Helsingin Sanomat

Aikuiseen makuun

Haikon kartano

Historiallinen Haikon kartano on profiloitunut etenkin romantiikkaa ja hemmottelua kaipaavien pariskuntien paikaksi. Seitsemän kilometrin päässä Porvoon keskustasta sijaitsevan kartanohotellin tilat on sisustettu 1800-luvun tyyliin. 14 hehtaarin kartanopuisto on miljöönä suomalaisittain harvinainen.

Kylpylän allasosastossa on neljä eri lämpötiloilla ja hemmotteluominaisuuksilla varusteltua allasta. Tavallisten spa-hoitojen lisäksi Haikossa on muun muassa ääniaaltorentoutusta, thaimaalaista Hot Compress -yrttipallohoitoa sekä huippukylmähoitoa huippu-urheilijoidenkin käyttämässä 110 miinusasteen kylmähuoneessa.

Kuten kylpylöissä yleensä, myös Haikossa ruokaan ja liikuntamahdollisuuksiin on panostettu. Erikoisuutena kartano tarjoaa myös univalmennusta huonosti nukkuville.

Myös: Koli Relax Spa, Långvik Congress Wellness Hotel, Lapland Hotel Saaga.
 

Lapsiperheille

Break Sokos Hotel Caribia

Monipuolinen kylpylä on lapsille usein loman kohokohta. Etenkin hotelliketjut Rantasipi, Holiday Club ja Sokos Hotels ovat satsanneet lapsia innostaviin ympäristöihin myös kuivalla maalla.

Esimerkiksi Holiday Clubien yhteyteen on pystytetty Angry Birds -sisäliikuntapuistoja, ja Rantasipi tarjoaa lomapaketteja, jotka sisältävät pääsyn Vaasalandiaan tai Ti-ti Nallen Taloon Ikaalisissa.

Turun Sokos Hotel Caribia on pysynyt lapsiperheiden suosiossa vuodesta toiseen. Ulkoaltaan luolastot, kolme vesiliukumäkeä ja virtaukset viihdyttävät perheen huimapäitä taatusti. Hotelli on tasoltaan tuttua S-ketjua, samoin kuin kylpylän vierestä löytyvät ravintola Havanna, Kotipizza ja Hesburger.

Myös: Holiday Club Saariselkä, Kalajoki Resort SaniFani, Rantasipi Eden.
 

Aktiivilomailijalle

Kunnonpaikka

Hyvinvointi- ja kuntoilubuumin myötä monet kylpylähotellit ovat alkaneet profiloitua erityisesti liikuntakeskuksina. Siilinjärvellä sijaitsevalla kylpylähotelli Kunnonpaikalla on kuitenkin pitkät perinteet kuntoutuskylpylänä jo Kekkosen ajoista lähtien.

Kunnonpaikka tarjoaa yhä kuntoutusta, toimintaterapiaa ja työhyvinvointipäiviä, mutta myös liikuntalomia aktiivisuutta kaipaaville yöpyjille. Uima-altaiden lisäksi kylpylävierailijoiden käytössä on kolme kuntosalia sekä toiminnallinen sali. Kuntokeskuksen ryhmäliikuntakalenterin tunnit kuuluvat myös tiettyjen majoituspakettien hintaan.

Ulkoilmaihmisille kylpylähotelli vuokraa suksia, kävelysauvoja, kanootteja ja polkupyöriä, ja keskuksen maastosta löytyy myös frisbeegolf-rata. Erikoisuutena Kunnonpaikassa voi kokeilla myös laskuvarjohyppyä.

Myös: Kylpylähotelli Levitunturi, Holiday Club Katinkulta, Kumpeli Spa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!