Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin teet työmatkasta mukavamman – paljon reissaavan vinkit

Matka
 
Petteri Rantanen
Petteri Rantanen

Nokian työterveydestäja turvallisuudestavastaavajohtaja

Petteri Rantanen kertoo, miten hän sen tekee. Rantaselle kertyy vuosittain 50–100 matkapäivää eri puolilla maailmaa.

Aloita päivä lenkillä

"Pakkaan lenkkivälineet mukaan joka työreissulle. Vaikka aamunouseminen onkin tuskaista, koitan tehdä 5–10 kilometrin juoksulenkin joka päivä auringonnousun aikaan. Aamu on joustavinta aikaa, ja lenkin jälkeen energiataso pysyy hyvänä koko päivän. Siitä saa sekä psyykkistä että fyysistä vireyttä ja samalla näkee paikallista arkea."

Käytä luppoaika lukemiseen

"Lentokentällä lentoa odotellessa ja itse lennolla on yleensä hyvin luppoaikaa. Jos matkustan yksin, käytän ajan hyväksi lukemiseen. Tabletteihin tulee ladattua työhön liittyvää ja keveämpää viihdekirjallisuutta."

Hemmottele makuaisteja

"Yksi kivoista asioista työmatkailussa on se, että pääsee tutustumaan erilaisiin ruokakulttuureihin. Joissain kohteissa on ravintoloita ja paikallisia ruokia, jotka on pakko katsastaa. Esimerkiksi Japanissa pitää syödä okonomiyakia. Se on pizzaa tai pannukakkua muistuttava visuaalisesti näyttävä ruoka, jota on vaikeaa löytää Japanin ulkopuolelta."

Lähde ostoskierrokselle

"Työmatkoilla tulee shoppailtua vähemmän kuin lomamatkoilla, mutta elektroniikkafriikkinä tykkään katsella erilaista kuluttajaelektroniikkaa, kuten juoksukelloja ja uusimpia puhelimia. Täytyy myös tunnustaa, että heräteostoksia on tullut tehtyä. Tuotteet eivät aina ole edullisempia kuin Suomessa, mutta valikoima on laajempi varsinkin Aasiassa."

Bisnesluokassa lepää paremmin

"Teen valtaosan lennoista economyluokassa, mutta pitkillä lennoilla joskus bisnesluokassa. Nukun yleensä huonosti lentokoneessa, mutta bisnesluokassa on tilaa paremmin. Se on järkevä vaihtoehto, jos ensimmäinen asiakastapaaminen on heti koneen saavuttua kohteeseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!