Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten matkamieltymykset poikkeavat muista pohjoismaalaisista

Muihin pohjoismaalaisiin verrattuna suomalaiset suosivat enemmän kotimaata ja itäistä Eurooppaa. Aamiainen on tärkeä.

Matka
 
Ralf Örn
Aamiainen on suomalaisille tärkeä hotellia varatessa. Tällaisen aamiaisen voi saada Istanbulissa.
Aamiainen on suomalaisille tärkeä hotellia varatessa. Tällaisen aamiaisen voi saada Istanbulissa. Kuva: Ralf Örn

Suomalainen tunnistaa jostain syystä toisen suomalaisen vieraassa maassa jo kaukaa. Mutta erottuvatko suomalaisen matkailijan mieltymykset muista?

Ainakin nettimatkatoimistojen Ebookersin ja Expedian varausten perusteella selviä eroja jopa lähinaapureihin näyttää olevan. HS pyysi molemmilta tietoja, miten suomalaiset eroavat muista pohjoismaalaisista.

Suomalaiset matkustavat enemmän kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja itäisessä Keski-Euroopassa. Käytämme matkaan selvästi vähemmän rahaa kuin vaikkapa ruotsalaiset.

"Ja aamiainen on teille hyvin tärkeä", toteaa Expedian Pohjoismaiden-markkinointijohtaja, ruotsalainen Susanne Svensson.

Eurooppalaisiin pääkaupunkeihin skandinaavit matkustavat suomalaisia useammin.

Suomi eroaa Ebookersin mukaan muista selvästi siinä, että muualla Lontoo on yhä suosituin lomakohde. Meillä Lontoo on laskussa. Suomessa taas Berliini on hyvin suosittu.

Suomalaiset suosivat molempien matkatoimistojen mukaan nyt itäistä Eurooppaa, Expediassa esimerkiksi Krakovaa ja Gdanskia.

Ebookersilla korostuvat Baltian ja itäisen Keski-Euroopan kohteet Budapest, Praha ja Riika, kertoo markkinointipäällikkö Aki Juusola. Niiden suosio on kasvanut muun muassa edullisen hintatason takia.

Suomalaiset hakevat Ebookersilta selvästi edullisempia hotelleja kuin ruotsalaiset, jotka käyttävät selvästi enemmän rahaa samanpituisiin matkoihin. "Toisaalta yllättävää on, että Suomessakin varataan eniten neljän tähden hotelleita. Eli silti suomalaiset haluavat vastinetta rahalle, ja se näkyy myös siinä, että he käyttävät mielellään bonukset vähän paremman hotellin varaamiseen", Juusola sanoo.

Kaukomatkat ovat laskussa suomalaisten Expedia-varauksissa. Nopeimmin kasvattavat suosiotaan Moskova, Teneriffa, Tokio, Bangkok ja Dalmatian rannikkoalue Kroatiassa.

Yhdysvaltalainen Expedia toimii 31 maassa. Se lanseerasi juuri suomenkielisen sivuston, mutta muilla kielillä sitä on voinut käyttää. Vuodesta 1999 Suomessa toiminut Ebookers kuuluu Orbitz Worldwide -konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!