Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuba on melkein samanlainen kuin 40 vuotta sitten

Matka
 

Mikä paikka?

Kuuba.

Miten perille?

Välilaskulla esimerkiksi Amsterdamin, Moskovan tai Pariisin kautta.

Paula Pere
Paula Pere


Helsinkiläinen
Paula Pere:
"Kävin ensimmäisen kerran Kuubassa lähes 40 vuotta sitten. Se oli samalla ensimmäinen ulkomaanmatkani. Ihastuin paikalliseen musiikkiin ja ihmisten välittömyyteen.

Välissä on muun muassa Neuvostoliitto romahtanut, mutta kovin paljon Kuuba ei ole muuttunut. Ihmiset ovat edelleen mukavia, musiikki soi, ja kadulla huristele vanhoja autoja. Turisteja on nyt enemmän.

Kaduilla, hotelleissa ja ravintoloissa on aina jossain jokin soittoryhmä. Monet soittajista ovat valtion palkkalistoilla, mutta eivät kaikki, vaan myös spontaania musiikkia kuulee.

Havannassa Malecónin rantakadulla Guantanamera raikaa, ja tanssijat valtaavat rumbakadun Callejon de Hamelin sunnuntaisin. Minutkin on kiskottu kerran esiintymislavalle keikuttamaan.

Kuubalainen yhteiskunta on hyvin yhteisöllinen. Vieras mies saattaa ottaa kyynärpäästä kiinni ja auttaa kadun yli. Se on machokulttuuria, sanoo joku, mutta ihmiset huomioivat toisiaan.

Kerran illalla olimme porukalla tulossa kuppilasta ja kävelemässä majapaikkaamme, kun kuulimme, että jostain talon katolta kaikuu musiikki. Aloimme laulaa, ja pian mies syöksyi kadulle.

Hän kertoi, että heillä on syntymäpäiväjuhlat, ja kutsui meidät mukaan tanssimaan ja juomaan rommia ystäviensä, sukulaistensa ja naapureidensa kanssa.

Yhteisöllisyyttä kokee myös aamiaismajoituspaikassa, casa particularissa, jollaisessa kannattaa yöpyä.

Se on kuin olisi osa jonkun perhettä: aamiainen syödään yhdessä ja illalla katsellaan televisiota olohuoneessa.

Olen joka kerta eri paikassa yötä. Niitä löytyy helposti netistä. Yö maksaa noin 25 euroa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!