Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki houkuttaa yhä suomalaisia

Levottomuudet Turkin naapurimaissa eivät ole vaikuttaneet matkojen varaamiseen.

Matka
 
Teemu Salonen Lehtikuva
Alanyassa oli syyskuussa mielenosoituksia. Ne herättivät kysymyksiä, mutta matkoja on varattu.
Alanyassa oli syyskuussa mielenosoituksia. Ne herättivät kysymyksiä, mutta matkoja on varattu. Kuva: Teemu Salonen Lehtikuva

Levottomuudet suosituissa lomakohteissa eivät matkanjärjestäjien mukaan ole vaikuttaneet suomalaisten matkakohteiden valintaan.

Brittilehti Daily Telegraph uutisoi tällä viikolla, että jopa kolme neljästä britistä välttää matkustamasta muslimimaihin viime kesänä Tunisiassa tapahtuneen terrori-iskun jälkeen. Asemies tappoi 38 ihmistä Soussen kaupungissa. Uhreista suurin osa oli brittituristeja.

Finnmatkojen emoyhtiöllä TUI Nordicilla ei ole näkynyt muutoksia maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi.

"Varaustilanne esimerkiksi Turkin suhteen on pysynyt vakaana. Kausiluontoista vaihtelua on tietysti ollut", kertoo TUI Nordicin viestintäjohtaja Mathias Bergendahl.

"Toki Turkki on ollut paljon uutisissa viime aikoina, mutta samaan aikaan maassa käyneiden asiakkaiden tyytyväisyys on ollut hyvin korkea."

Myöskään Tjäreborgin viestintäpäällikkö Arja Pucilowski ei ole havainnut katoa yksittäisistä kohteista. Pucilowskin mukaan levottomiksi muuttuneet Tunisia ja Egypti ovat jääneet kohdelistalta jo muutama vuosi sitten.

"Turkissa lomakohteemme ovat kaukana Syyrian rajasta. Syyskuun alun Alanyan mielenosoitukset toki herättivät hieman kyselyitä, mutta nyt loppusyksyn Turkin-matkat ovat muutamaa hajapaikkaa lukuun ottamatta loppuun myytyjä", Pucilowski sanoo.

"Luonnollisesti seuraamme ulkoministeriön matkustustiedotteita ja toimimme niiden ohjeistuksen mukaan."

Asiakkaat kokevat Turkin valtaosin edelleen turvalliseksi maaksi, kertoo Inka Ikonen Aurinkomatkojen viestinnästä.

"Antalyan alueella esiintyneet mielenilmaukset herättivät luonnollisesti kysymyksiä. Peruutuksia Turkin-lomiin ei juuri tullut aikaisempien levottomuuksien takia. Poikkeustilanteissa seuraamme tarkasti ulkoministeriön ohjeita ja toimimme niiden mukaan", Ikonen sanoo.

Ulkoministeriön Turkin-matkustustiedotteessa kehotetaan välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia kaikkialla Turkissa. Myös matkustamista Syyrian ja Irakin rajalle on vältettävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!