Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä ovat Helsingin parhaat hipsterikahvilat

Barista suosittelee kahviloita, joissa kahvi on hyvää ja tunnelma vähän kuin ulkomailla.

Matka
 
kaffecentralen
Kaffecentralen on keskittynyt espressoon.
Kaffecentralen on keskittynyt espressoon. Kuva: kaffecentralen

Suomen Baristayhdistyksen puheenjohtaja Mikko Virtaperko valitsi HS:n pyynnöstä kolme erilaista helsinkiläistä hipsterikahvilaa, jotka tekevät erinomaista kahvia ja joissa tuntuu vähän kuin olisi ulkomailla.

1. Kaffa Roastery

Vintage-esineitä ja vanhoja intialaisia kaappeja myyvän vaihtoehtoisen sisustusliikkeen perältä se löytyy: Kaffa Roastery.

Punavuoren Merikorttelissa toimivassa kahvilassa on mukavasti kommuunimeininkiä ja teollisuushenkeä. Samassa kiinteistössä valmistettiin 1920-luvulla muun muassa puhelinkaapeleita.

Kahvila paahtaa kaikki kahvit itse omassa paahtimossaan, jota voi katsella lasiseinän läpi kahvia hörppiessä.

Barista valmistaa kahvin aina käsityönä ja kupeittain. Jos ei itse osaa päättää, mitä tilaisi, kannattaa mennä asiantuntijan suosituksilla. Uuden sadon kahveja ovat esimerkiksi vaaleapaahtoiset kenialaiset Chorongi ja Gachatha.

Kaffa Roastery järjestää myös kahvinmaistelu- ja kotibaristakursseja, joissa oppii valmistamaan kahvin kotioloissa parhaalla mahdollisella tavalla.

www.kaffaroastery.fi

2. Kaffecentralen

Tämä on siitä erikoinen kahvila, ettei sieltä saa juuri syötävää. Toimitusjohtaja John Söderlundin mukaan huolella valmistettu kahvi on itsessään niin hyvää, ettei se välttämättä vaadi kylkiäiseksi muuta suuhun pantavaa.

Pikkuketjuksi keskustaan kasvanut Kaffecentralen keskittyy erityisesti espressoon. Se paahtaa kahvipapuja Lauttasaaressa ja tuo kahvia lisäksi pienpaahtimoilta Italiasta ja Belgiasta. Tarjolla on kerrallaan kolmea espressoa, ja valikoima vaihtelee yleensä päivänkin aikana.

"Meille on tärkeintä maku, ei laten kuviot kahvin pinnalle", Söderlund sanoo.

Kahvin lisäksi myynnissä on laaja, Mikko Virtaperkon mukaan suorastaan "älytön" valikoima kahvin teossa tarvittavia laitteita ja tarvikkeita.

Keväällä järjestetään fillarilauantai, jolloin pyöräilevät asiakkaat nauttivat espresson ilmaiseksi. Samalla saa vinkkejä polkupyörän vuosihuoltoon.

www.kaffecentralen.com

3. Good Life Coffee

Yksi Virtaperkon suosikkikahviloista on Good Life Coffee Kolmannella linjalla Kalliossa.

"Se on hyvän meiningin pesäke, joka parantaa maailmaa kahvilla. GLC ottaa elämän ja bisneksen näennäisen rennosti ja korostaa oikeutta hyvään elämään", hän sanoo.

"Kahvila on erikoinen sekoitus, jossa kontrastia tuo uusi ja vanha, kallis ja halpa: kahvila on kuin isoäidin kamari, jossa hipsteri uuttaa kupillisen kahvia kerrallaan, mutta yksi annos maksaa enemmän kuin mummon pannukahvipaketti."

Pientä noin 15-paikkaista kahvilaa pyörittää Lauri Pipinen. Hän paahtaa kahvin muutaman kaverinsa kanssa. Sisustus on rakennettu itse, dyykatty tai kierrätystavaraa.

Pipinen suosittelee kokeilemaan suodatinkahviaan. Monella tulee suodatinkahvista mielikuva kitkerästä tai laimeasta huoltamojuomasta.

"Meillä se on maukasta, ja sitä pystyy juomaan ilman maitoa ja sokeria", Pipinen sanoo.

www.goodlifecoffee.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!