Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muotikaupunki Tel Aviv

Muotilöytöjä voi tehdä edullisemmin kuin Euroopassa.

Matka
 
Katariina Kaatrasalo
doron saar
Hatachana on entinen juna-asema, jossa on nykyisin kahviloita ja vaateliikkeitä.
Hatachana on entinen juna-asema, jossa on nykyisin kahviloita ja vaateliikkeitä.

Israelin Tel Aviv on ympärivuotinen lomakohde, mutta harva tietää, että se on myös muodin kaupunki.

Tel Avivin kansainvälistä muotiviikkoa vietetään huomisesta sunnuntaista keskiviikkoon asti. Viikoilla näkee mielenkiintoisia israelilaisia suunnittelijoita, ja Tel Avivista voikin löytää tulevaisuuden muotilupauksia.

Nuorten suunnittelijoiden mallistot ovat laatuun nähden edullisempia kuin Euroopassa. Lämmin ilmasto vaikuttaa suunnittelijoiden kädenjälkeen, ja mallistot ovat rentoja ja käytännöllisiä.

Mielenkiintoisimmat alueet putiikkeineen ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Uudistuva Nogan kaupunginosa
Kuuluisan Jaffan antiikki- ja kirpputorialueen Greek marketin lähellä sijaitsee trendikäs Noga. Sinne on hiljattain ilmestynyt kahviloita ja koru- ja lifestyleliikkeitä sekä useita nuoria suunnittelijoita, joiden liikkeistä löytyy käyttövaatteita pienellä twistillä.

Liikkeet ovat keskittyneet Sgula-, Nitsana- ja Ruhama-kaduille.

Syrjäiseltä kujan pätkältä löytyy helmi, ateljeensa yläkerrassa asuva Northern Star -vaatemerkin suunnittelija Nadav Rosenberg. Hän yhdistää graafisen minimalismin ja laserilla leikatut koristeelliset ja kolmiulotteiset yksityiskohdat taitavasti helppoon käyttövaatteeseen.

Studion osoite 14 Elazar Ben Azariah. Avoinna perjantaisin. www.northern-star.co.il

Keren Ve Michalin mekko.
Keren Ve Michalin mekko.

Romanttinen Neve Tzedek
Neve Tzedek on yksi Tel Avivin vanhimmista ja persoonallisimmista alueista. Värikkäät kadut ovat täynnä liikkeitä, kahviloita ja gallerioita.

Jos shoppailu alkaa väsyttää, Neve Tzedekiltä kävelee nopeasti meren rantaan jollekin lukuisista hiekkarannoista tai lounaalle vanhalle Hatachana-juna-asemalle.

Kun asema lakkautettiin, se kunnostettiin ostosalueeksi, jossa on kahviloiden lisäksi 16 vaateliikettä. Yksi kuuluisimmista on ketjuliike, käsin koristeltuja printtivaatteita myyvä Michel Negerin.

Razili Concept Store tarjoaa kattavan valikoiman pelkästään nuoria israelilaisia designmerkkejä, jotka tuottavat pieniä mallistoja paikallisesti ja eettisesti. Löytöjä voi tehdä usein kohtuuhintaan.

www.ayalabar.co.za
www.hatachana.co.il

Trendikäs Gan Hahashmal
Gan Hahashmalin asuinalue oli aiemmin rähjäinen, mutta 2000-luvulla siitä on tullut trendikäs hipsterialue nuorten suunnittelijoiden avattua putiikkejaan.

Monet pienet liikkeet keskittyvät Hahashmal-, Barzilay- ja Levontin-kaduille.

Erityisesti edukseen erottuu kauniilla, modernilla liikkeellään Keren Ve Michal. Tel Avivissa nuoret suunnittelijat ovat usein minimalistisia, eikä hän tee poikkeusta.

Liikkeessä on vaatteita, koruja ja kenkiä. Mallisto on suunniteltu niin, että se kestää aikaa. Edellisen malliston vaatteita pystyy yhdistämään uuteen mallistoon vaivattomasti.

Keren Ve Michal osoitteessa 6 Levontin st.
www.kerenvemichal.com
Tel Avivin muotiviikot 18.–21. lokakuuta
fw.gindi.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!