Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaan huippusesonki alkaa pian – ja hinnat nousevat

Matka
 
ilkka mäkinen
Katukeittiövene saapuu Phranangin rannalle Thaimaan Krabin Ao Nangissa.
Katukeittiövene saapuu Phranangin rannalle Thaimaan Krabin Ao Nangissa. Kuva: ilkka mäkinen

Suomalaisten suosikkikohteen Thaimaan huippusesonki alkaa jälleen marraskuun alusta ja kestää maaliskuun loppuun. Suomen talvikuukaudet ovat Thaimaassa vähäsateisinta aikaa, ja lämpöä riittää.

Runsaan vuoden ajan Krabin Ao Nangissa ravintola Josea pyörittänyt Jukka Savolainen kertoo, että ihmisvilinä on jo lisääntymään päin. Länsimaalaiset perheet ja ryhmät valtaavat pikkuhiljaa katukuvaa.

Ilmassa on odotusta.

"Kyllä huomaa, että high seasonin alku on täällä iso asia kaikille, ja sitä odotetaan paljon. Monet ravintolat ja muut liikkeet ovat saaneet remonttinsa valmiiksi. Myös paikat, jotka ovat olleet kesän yli kiinni, alkavat availla oviaan", Savolainen kertoo.

Hänen mukaansa ensimmäinen turistilento Krabille laskeutuu lokakuun lopussa.

Silloin kaikki on valmista.

"Viime sesonki loppui Songkranin jälkeen huhtikuussa, joten täällä on ollut suunnilleen puoli vuotta aikaa valmistautua seuraavaan kauteen."

Songkran on vanhan thaimaalaisen ajanlaskun mukaan vietettävä uudenvuodenjuhla, jonka olennainen osa on iloinen vesisota kaduilla.

Savolaisen mukaan paikallisten ja länsimaalaisten yrittäjien lisäksi turistikautta odottavat myös paikalliset työntekijät. Esimerkiksi tarjoilijat, venekuskit, oppaat, hierojat ja torikauppiaat tekevät suurimman osan vuoden tilistään turistikauden aikana.

Turistiryntäyksen aikana kaikki hinnat menevät uusiksi.

"Hinnat nousevat kauttaaltaan noin 10–20 prosenttia, paitsi majoitus, joka nousee rajummin. Me esimerkiksi olemme tarjonneet 40 neliön hyvin varustellun huoneen hiljaisempina aikoina 500 bahtilla (noin 12 euroa) vuorokaudeksi. Sama huone maksaa joulun aikaan 3 200 bahtia (noin 80 euroa)", Savolainen kertoo.

"Silti käyttöaste on kalliiseen aikaan sata prosenttia ja halvempaan aikaan 50 prosenttia."

Tilastokeskuksen mukaan Suomesta tehtiin viime vuonna kaikkiaan 136 000 Thaimaan-matkaa. Vuosittain maassa käy yli 25 miljoonaa turistia.

Ao Nangiin tekevät pakettimatkoja muun muassa Aurinkomatkat, Finnmatkat ja Tjäreborg. Finnair aloittaa suorat lennot Helsingistä Krabille 18. marraskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!