Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koskemattomilta hiekkarannoilta tuhansien temppeleiden kaupunkiin

Matka
 

Myanmariin matkaavan ei kannata jäädä pitkäksi aikaa ihmettelemään vauhdilla muuttuvan Yangonin katuja. Myanmarissa toimivan Discovery DMC -matkatoimiston perustaja Mika Itävaara vinkkaa, mikä Myanmarissa on ainutlaatuista ja minne siellä kannattaa suunnata.

1. Nautiskelijoille Merguin saaristo

"Hohtavan valkeita rantoja, sukellusta ja saariseikkailuita. Merguin saaristo on täydellinen paikka nautiskelijoille, joilla on varaa maksaa hieman enemmän omasta rauhasta. Saaristo oli suljettuna matkailijoilta kymmeniä vuosia ja avautui vasta muutama vuosi sitten."

2. Seikkailijoille Himalajan vuoristo

"Myanmarin pohjoisosasta löytyvät Kaakkois-Aasian korkeimmat vuoret ja viimeiset koskemattomat erämaat. Myanmarin pohjoisosaan ulottuva Himalajan vuoristo on unelmakohde vaeltajille, luonnonystäville ja seikkailijoille."

3. Historiannälkäisille Bagan

"Baganin temppelikaupunki on Myanmarin kuuluisin kulttuurinähtävyys, todellinen must-see. Baganissa on tuhansia temppeleitä, joista vanhimmat on rakennettu yli tuhat vuotta sitten. Baganissa voit tehdä retkiä pyöräillen tai hevoskärryillä ajellen, tai juhlistaa lomaa kuumailmapallolennolla auringon noustessa."

4. Kulttuuria etsiville Inle-järvi

"Inle on viehättävä järvi kahden vuorijonon välissä olevassa laaksossa. Inlellä retkeillään veneillä paalujen varaan rakennettuihin kyliin ja ihmetellään Inn Thar -kansan erikoista tyyliä soutaa veneitä jalalla. Järvialueen kiertävillä markkinoilla voit bongata vähemmistökansojen rouvia punaiset turbaanit päässä myymässä vaikkapa vesipuhveleita ja kasvattamiaan vihanneksia."

5. Rantalomailijoille Ngabali Beach

"Myanmarin rantakohteiden ykkönen. Pitkät ja loivasti laskeutuvat rannat soveltuvat hyvin perheille. Ngapali on säilyttänyt kalastajakylälle ominaisen tunnelman. Se on mainio kohde rentoutumiseen palmujen katveessa. Täällä ei ole vielä suuria hotelleja ja yökerhoja, vaan rauhallisia ja idyllisiä lomanviettopaikkoja sekä pieniä ja edullisia meriruokaravintoloita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!